Furtula najveći adut

Bar će biti domaćin 12. Evropskog zimskog kupa bacača. Za ovu manifestaciju prijavljeno je oko 340 takmičara i 148 oficijelnih lica iz 40 zemalja Evrope...
0 komentar(a)
Danijel Furtula, Foto: Www.european-athletics.org
Danijel Furtula, Foto: Www.european-athletics.org
Ažurirano: 05.03.2012. 21:28h

Za desetak dana, tačnije 17. i 18. marta, Bar će biti domaćin 12. Evropskog zimskog kupa bacača - Bar 2012. Za ovu manifestaciju prijavljeno je oko 340 takmičara i 148 oficijelnih lica iz 40 zemalja Evrope. Osman Erović, selektor reprezentacije Crne Gore, i Marko Ristić, nacionalni trener za bacačke discipline, odredili su sastav naše reprezentacije za ovo takmičenje.

U konkurenciji mlađih seniora nastupiće: Danijel Furtula (bacanje diska i kugle), Ognjen Kasalica (bacanje kladiva), Darko Pešić (bacanje koplja).

Kod mlađih seniorki nastupiće Amela Feković (bacanje koplja), Milica Vukadinović (bacanje kugle i diska) i Sandra Bogavac (bacanje kladiva ).

"Crna Gora prvi put nastupa na Evropskom zimskom kupu u bacanjima. Nakon obavljenih konsultacija sa trenerom Markom Ristićem i potpresjednikom ASCG zaduženim za sportski sektor Gojkom Banjevićem, odlučili smo se da prijavimo kompletnu ekipu u muškoj i ženskoj konkurenciji za mlađe seniore. Naš glavni adut je Danijel Furtula, juniorski evropski vicešampion u disku, koji ove godine u Baru debituje u konurenciji mlađih seniora Evrope. U veoma jakoj konkurenciji diskaša, osvajanje medalje bio bi veliki uspjeh crnogorske atletike", istakao je Erović.

Bonus video: