Draškoviću Zlatna mimoza

Drašković je večeras u finalnom meču kategorije do 81 kilogram savladao Hrvata Emila Mamkića, a dan ranije bio je bolji od Nasura Matiča iz Slovenije.
0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2012. 22:00h

Crnogorski reprezentativac Boško Drašković proglašen je za najboljeg boksera tradicionalnog međunarodnog turnira Zlatna mimoza u Herceg Novom.

Drašković je večeras u finalnom meču kategorije do 81 kilogram savladao Hrvata Emila Mamkića, a dan ranije bio je bolji od Nasura Matiča iz Slovenije.

Za najboljeg tehničara turnira proglašen teškaš Herceg Novog Armin Prašović, koji je priznanje zaslužio pobjedom u finalu kategorije do 91 kilogram, prekidom u drugoj rundi, protiv Bosanca Arnesa Kilarića.

Najmlađi pobjednik je Nebojša Đedović iz Herceg Novog, koji je u finalu pobijedio Igora Jovanovića iz Bara, dok je nagradu za najperspektivnijeg boksera turnira dobio Nikšićanin Emir Šabotić.

On je finalu pobijedio Denisa Memetovića iz Srbije.

Za najboljeg juniora turnira proglašen je član Podgorice Stefan Sekulić, koji je u finalu bio bolji od Bosanca Adema Fetahovića.

Najbolji strani bokser je Vanja Baćić iz Srbije, pobjednik duela sa Kenanom Selmanovićem iz Bosne i Hercegovine.

Najborbeniji par bili su Aleksandar Brajković iz Herceg Novog i Bosanac Ermin Avdić, koji je slavio preglasavanjem sudija.

Uspješni su bili i prošlogodišnji osvajač Zlatne mimoze, superteškaš Marko Radonjić i Marko Božović.

Radonjić je u finalu kategorije pre 91 kilogram savladao Slovenca Ljabinota Đorđaja, dok je Božović u kategoriji do 75 kilograma pobijedio Slovenca Venka Matisa.

Turnir u Herceg Novom okupio je 57 boraca iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije.

"Zadovoljan sam prikazanim mečevima. Još jednom smo pokazali da smo jedan od najprestižnijih turnira na prostoru biše Jugoslavije. Žao mi je što publika u Herceg Novom nije mogla da u pravom svjetlu vidi supertalentovanog Prašovića, koji je oba dana borbe dobio prekidom", rekao je osnivač bokserskog kluba Herceg Novi Fehmi Hiseni agenciji MINA.

Mečeve turnira oba dana posmatrali su crnogorski profesionalni bokseri Predrag Radošević i Nikola Sjekloća.

Pokrovitelj turnira bila je Opština Herceg Novi.

Bonus video: