Mjelžinski izenadila u Ofteršvangu

Mjelžinski je bila peta nakon prve vožnje, a do prve pobjede u Svjetskom kupu došla je u vremenu minut, 53 sekunde i 59 stotinki. To je njen prvi plasman na pobjedničko postolje, a do sada u Svjetskom kupu nastupila je na 21 trci
0 komentar(a)
Erin Mjelžinski, Foto: Zimbio.com
Erin Mjelžinski, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 04.03.2012. 15:28h

Kanađanka Erin Mjelžinski pobjednica je osmog slaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u njemačkom Ofteršvangu.

Mjelžinski je bila peta nakon prve vožnje, a do prve pobjede u Svjetskom kupu došla je u vremenu minut, 53 sekunde i 59 stotinki.

To je njen prvi plasman na pobjedničko postolje, a do sada u Svjetskom kupu nastupila je na 21 trci.

Najbolji rezultat do danas bilo joj je 13. mjesto u slalomu.

Amerikanka Resi Stigler osvojila je drugo mjesto sa pet stotinki zaostatka, što je njen najbolji rezultat u Svjetskom kupu.

Švajcarkinja Marlis Šild bila je treća sa sedam stotinki slabijim vremenom od pobjednice.

Ona je sa bodovima iz Ofteršvanga, dvije trke prije kraja, obezbijedila mali kristalni globus u slalomu, četvrti put u karijeri.

Na četvrtom mjestu završila je Finkinja tanja Putiainen, peta je bila Kanađanka Mari Mašal Žano.

Vodeća nakon prve vožnje, Slovenka Tina Maze, u drugoj je napravila grešku i odiustala, dok Amerikanka Lindzio Von nije završila prvu trku.

Šild je vodeća u plasmanu slaloma sa 660 bodova. Maze je druga sa 361, dok je trećeplasirana Mihaela Kirgaser osvojila 331 bod.

Čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa zauzima Von sa 1708 bodova. Maze je druga sa 1214, a treća Marija Hefl Riš sa 1075 bodova.

Bonus video: