Na aukciji slike autora koji podržavaju martovski protest

Mnogi čuveni umjetnici su bili među prvima koji su pokrenuli društvene promjene i ukazali na anomalije društvenog sistema, koji se jedino u Crnoj Gori nije mijenjao decenijama
54 pregleda 0 komentar(a)
Tomo pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tomo pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.03.2012. 14:16h

Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija Crne Gore organizuju donatorsku aukciju slika renomiranih crnogorskih autora, koji su svoja dijela donirali kao podršku organizaciji velikog martovskog protesta, saopšteno je iz MANS-a.

Aukcija će biti održana u srijedu 7. marta, u 20:00 sati, u Caffeu Mint (južna tribina stadiona FK Budućnost).

"Umjetnici su se odrekli lične materijalne koristi kako bi omogućili da se čuje glas građana sjevera i juga, radnika, studenata, nezaposlenih, zapostavljenih, ugroženih. Da oni mogu doći u Podgorucu i dići glas protiv zloupotrebe državne imovine, korupcije javnih funkcionera i odsustva svake vrste izbora za one koji u Crnoj Gori isključivo žive od svog rada a pritom plaćaju i cijenu bogaćenja domaćih i inostranih tajkuna", navodi se u saopštenju.

Sindikat, MANS i Studentska unija pozivaju zainteresovane koji su u mogućnosti da sebi priušte kupovinu umjetničkog djela da dođu na aukciju i time pomognu širenje građanskog duha i svijesti za život dostojan čovjeka.

"Mnogi čuveni umjetnici su bili među prvima koji su pokrenuli društvene promjene i ukazali na anomalije društvenog sistema, koji se jedino u Crnoj Gori nije mijenjao decenijama", navodi se u saopštenju.

Sva sredstava prikupljena od prodaje umjetničkih djela su namijenjena isključivo za obezbjeđivane prevoza građana koji će doći na martovski protest u Podgorici iz drugih gradova, a koji nijesu u mogućnosti da sami plate karte. Organizatori aukcije će objaviti koliko je novca skupljeno.

Aukciju će voditi dramaturg i kolumnista Marija Čolpa.

Katalog umjetničkih djela koja će biti izložena na aukciji je dostupan na ovoj lokaciji >>>

Bonus video: