Dragan Mijač obilježava 30 godina rada i stvaralaštva

Mijačevu izložbu, otvorio je bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, ističući, da je riječ o darovitom umjetniku
225 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Mijač Brile, Foto: Vuk Lajović
Dragan Mijač Brile, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.03.2012. 12:50h

Obilježavajući 30 godina rada i stvaralaštva, ademski slikar Dragan Mijač – Brile iz Petrovca, od nedjelje u Galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, ima 33. samostalnu izložbu slika i skulptura iz svog bogatog likovnog opusa.

On se velikom broju ljubitelja umjetnosti, predstavio sa 17 radova galerijskog formata, radjenih u tehnici ulje na platnu i mastilo od hobotnice i jednu skulpturu iz osamdesetih godina.

Mijačevu izložbu, otvorio je bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, ističući, da je riječ o darovitom umjetniku, na čijim radovima su prepoznatljivi motivi Mediterana i svog zavičaja.

On na specifičan način posmatra i odslikava svijet koji ga okružuje, kroz koji ne želi da prodje kao usputni prolaznik, kazao je pored ostalog Kuljača, čestitajući Mijaču veliki jubilej, 30 godina plodnog rada i stvaralaštva u domenu likovne umjetnosti.

Dragan Mijač – Brile, završio je Fakultet likovne umjetnosti u Beogradu 1989. godine u klasi profesora i poznatog umjetnika Svetomira Arsića – Basare. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1990. godine, a za svoj rad, dobitnik je više nagrada za slikarstvo. Osnivač je Likovne kolonije „Buljarica Art od 1997. godine.

Do sada je imao 33 samostalne izložbe i više zajedničkih u zemlji i inostranstvu, kazala je u ime organizatora Mijačeve izlobe, preduzeća ART - PRESS iz Budve, Jelena Pavićević.

Samostalna izložba slika i skulptura Dragana Mijača-Brila iz Petrovca , u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, biće otvorena do 23. marta.

Bonus video: