Za dva dana u Trstu uhapšena trojica Crnogoraca

Prilikom pucnjave na Adi Bojani prije 17 godina V. M. je ranio u nogu sunarodnika pucnjem iz pištolja kalibra 7,62
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 09:39h

Od dopisnika “Vijesti”

Crnogorac V. M. (58) uhapšen je u petak ujutru u Trstu na osnovu međunarodne potjernice koju je pokrenula Crna Gora, a koja ga tereti za izbjegavanje kazne za pokušaj ubistva počinjen 1995. godine. Prilikom pucnjave na Adi Bojani prije 17 godina V. M. je ranio u nogu sunarodnika pucnjem iz pištolja kalibra 7,62.

U januaru ove godine V. M. je pobjegao u Trst gdje je tražio politički azil, tvrdeći da je u Crnoj Gori progonjen po političkoj osnovi zbog aktivnosti koje je vršio kao policajac za vrijeme bivše Jugoslavije.

V. M. se trenutno nalazi u pritvoru u Ulici Koroneo u Trstu, gdje se očekuje potvrda hapšenja i pokretanje procedure ekstradicije na osnovu Interpolove potjernice. Iz Uprave policije sinoć nijesu potvrdili informaciju da je V. M. uhapšen.

“Od italijanske policije nijesmo dobili tu informaciju, čim je dobijemo vrlo brzo će biti objavljena na sajtu Uprave policije”, rečeno je “Vijestima” iz UP.

Osim V. M., juče su u Italiji uhapšena još dva crnogorska državljanina.

Dvojica Crnogoraca uhapšena su zbog niza krađa u prodavnicama luksuzne garderobe koje su obavili na području Trsta i Treviza, prenosi agencija Ansa.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: