Ne isplati se sađenje kanabisa u Crnoj Gori

Otkriveni zasadi su bili na području Zete, Nikšića i Pipera, a dva su bila ozbiljnijeg karaktera
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 09:47h

Rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droga i krijumčarenja u Upravi policije Miodrag-Mišo Laković kazao je da uzgajanja marihuane u Crnoj Gori nema mnogo, jer je kanabis iz Albanije prilično dostupan na našem tržištu.

“U Albaniji uzgajivači rade temeljnije i organizovanije na bazi višegodišnjeg iskustva. Teško da bi neko odavde mogao da bude konkurent proizvodnji u Albaniji, kad je u pitanju ilegalno tržište.

Otkrili smo nekoliko slučajeva uzgoja marihuane, recimo dva su bila ozbiljnijeg karaktera, ali generalno gledano nemamo problem uzgajanja marihuane u cilju dalje prodaje. Najveći broj slučajeva bio je uzgajanje za lične potrebe”, kazao je Laković.

Trava se uzgajala u Zeti, Nikšiću i Piperima

On je dodao da su otkriveni zasadi bili na području Zete, Nikšića i Pipera.

Putevi šverca - klikni na grafik

“Obično su to bili zasadi sklonjeni u nekim legalnim kulturama ili se zasad uzgajao na ničijoj zemlji, kao i na zemlji gdje vlasnik nije prisutan godinama. To je obično zemlja koja je sakrivena od pogleda i na mjestima pored kojih se vrlo rijetko ili nikako ne prolazili”, rekao je Laković. On je istakao da su cijene narkotika prilično elastična kategorija.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: