Šarića traži najmanje pet država

Upravo je to interesovanje velikih sila razlog zbog čega ni poslije dva mjeseca iz Južne Afrike ne stiže zvanična potvrda da li je on u ovoj zemlji zaista lociran
96 pregleda 0 komentar(a)
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sarko Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.03.2012. 19:46h

Nekoliko velikih država, kao i njihove bezbjednosne službe, zainteresovano je za Darka Šarića, odbjeglog narkobosa, piše “Blic”.

Upravo je to interesovanje velikih sila razlog zbog čega ni poslije dva mjeseca iz Južne Afrike ne stiže zvanična potvrda da li je on u ovoj zemlji zaista lociran.

Od sredine januara traje prepiska sa policijom JAR kako bi se konačno stavila tačka na najveću akciju koju je srpska BIA pokrenula na suzbijanju krijumčarenja kokaina.

Međutim, iako je uporno insistirano na pitanju da li je Šarić zaista lociran u ovoj zemlji i u kakvom je statusu, konkretan odgovor srpskoj policiji još nije stigao.

Izbjegavanje odgovora i jeste razlog zbog čega je vrh srpske policije uvjeren da je Šarić zaista u JAR, ali da sada „vode velike igre velikih igrača”.

Policija je dugo posle pokretanja akcije Balkanski ratnik pretpostavljala da se Darko Šarić krije u Crnoj Gori, upravo zato što je tu najsigurniji. Postojale su pretpostavke da se krije u Turskoj, pod zaštitom jedne moćne mafijaške porodice, kao i da je našao utočište u nekoj od zemalja na putu Južna Amerika-Evropa, kako bi i dalje organizovao krijumčarenje kokaina.

Direktor srpske policije Milorad Veljović u četvrtak je u Crnoj Gori, posle sastanka sa Božidarom Vuksanovićem, izjavio da lično vjeruje da je Šarić lociran i da je trebalo da izjave zvaničnika tamošnje policije u medijima "nekome budu poruka da se skloni”.

Da li je Šarić poslije takve poruke zaista uspio da se skloni ili su nad njim preuzele kontrolu jače služne, najvjerovatnije američka, za sada je u domenu pretpostavki.

Bonus video: