Derbiji Brašancu i Lučiću, Cecunjanin drži nivo

U nikada jačoj konkurenciji vrhunski potencijal su u klasu pretočili pobjednik Svjetskog kupa za mlađe seniore, Danilo Lučić, Nemanja Brašanac, ali i Ana Drašković
152 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2012. 22:37h

Crnogorski karate dobija nove zvijezde. Pokazalo je to Prvenstvo Crne Gore u karateu, a u nikada jačoj konkurenciji vrhunski potencijal su u klasu pretočili pobjednik Svjetskog kupa za mlađe seniore, Danilo Lučić iz Onogošta, Nemanja Brašanac iz pljevaljskog Risa u muškoj, ali i 19-godišnja Ana Drašković iz podgoričkog Omladinca.

Šampionat je pokazao da je budućnost ovog borilačkog sporta svijetla, jer kako drugačije okarakterisati sjajnu polufinalnu borbu 18-godišnje nade Budućnosti Vuka Šukovića sa Lučićem ili nastupe Draškovićeve, koja je Omladinac predvodila i do ekipnog trijumfa!

Naravno, ne predaju se ni dokazani i trofejni borci, poput kapitena Budućnosti i crnogorske selekcije, Almira Cecunjanina koji je takođe uzeo dva zlata, pojedinačno i u ekipi. Ipak, u borbama su junaci Brašanac, Lučić i Draškovićeva, zbog najžešće konkurencije.

U kategoriji do 75 kilograma Brašanac je u finalu savladao reprezentativnog druga iz Budućnosti, bronzanog sa Evropskog kupa, Ljubišu Mihailovića, dok je Lučić u fantastičnoj borbi sa 2:1 dobio Fiipa Vujadinovića, osvajača prve evropske medalje po sticanju nezavisnosti.

"Bilo je jako teško slaviti protiv Filipa, koji se inteligentno bori. Činilo mi se da unaprijed zna svaki moj potez. Ipak, uspio sam da ostanem miran, uprkos tenziji koja je normalna kada se borite protiv nekadašnjeg starijeg klupskog druga i borca koji je bio prva zvijezda u Onogoštu. No, pauza koju je napravio ostavila je traga i znam da može puno bolje, a ja sam se jako dobro pripremio. Hladnoća jeste opravila problem ali radimo odlično u Onogoštu, sparingujem sa bratom Simom i prepun sam samopouzdanja. Nadam se i dobrim rezultatima na Evropskom prvenstvu u maju i Svjetskom šampinatu u novembru, mada su rivali iskusniji i konkurencija je paklena", kazao je Danilo Lučić.

A Brašanac je, uz Anu Drašković, najveći dobitnik ovog šampionata, pošto su obje reprezentzativne nade pokazale da su teške povrede prošlost.

"Naravno da sam presrećan prikazanim, pazite smo kakvu ćemo ekipu imati. Brašanac i Vujadinović se vraćaju u vrhunsku formu, o Almirovoj klasi ne treba trošiti riječi, takođe o Lučiću i Mihailoviću...Svuda se kvalitetno radi, u Pljevljima, Ulcinju, Nikšiću, Kolašinu i tradicionalno u Podgorici. Samo da obavimo kvalitetne pripreme i da ne bude problema sa povredama", kazao je trener Onogošta i selektor muške reprezentacije u borbama, Dragoljub Fatić.

Prošlogodišnji ekipni pobjednik u obje konkurencije, Budućnost je uspjela da zadrži samo titulu u muškoj konkurenciji. Predvođene Draškovićevom, Tina Minić i trener i kapiten Marina Raković su nadvisile žensku ekipu ”plavih”.

Za razliku od borbi, u katama je trener Budućnosti i selektor reprezentacije Jugoslav Bukilić odradio sjajan posao, pa su “plavi” pokupili sve u demonstraciji ove vještine.

Najjača konkurencija je bila u katama žena pojedinačno a opet je slavila Milena Milačić. Trofejni reprezentativac Mijat Vojvodić je opravdao ulogu favorita u sve jačoj konkurenciji.

Seniorkama Omladinca pet titula

Sjajan posao u protekloj godini napravile su takmičarke Omladinca u borbama, čiju dominaciju je uspjela da prekine samo Tanja Dukić iz Budućnosti. U katama su karatisti Budućnosti bili neprikosnoveni.

Šampioni Crne Gore

Seniori: Dardan Ceka (Ulcinj) (-60), Jovan Radulović (Budućnost) (-67), Nemanja Brašanac (Ris) (-75), Danilo Lučić (Onogošt) (-84), Almir Cecunjanin (Budućnost) (+84).

Seniorke: Dušica Jovetić (-50), Ana Drašković (-55), Tanja Dukić (-61), Marina Raković (-68), Dragana Konjević (+68).

Ekipa Budućnosti: Cecunjanin, Radulović, Ljubiša Mihailović, Filip Vujadinović, Miljan Vujović, Vuk Šuković i Jozo Dabović.

Ekipa Omladinca: Drašković, Raković i Tina Milić. Kate pojedinačno: Mijat Vojvodić i Milena Milačić.

Ženski kata tim: Nina Ražnatović, Tijana i Biserka Radulović.

Muški kata tim: Ivan Simonović, Mirko Rudić i Danilo Đurović.

Bonus video: