Ova pravila o ljepoti smijete da prekršite

Iako bi mnogi frizeri i stilisti voljeli da je tako, da možete da nastavite da se šišate u frizerskim salonima i redovno za to dajete pare, nema nikakve štete u tome da vrhove malo skratite i kod kuće.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2012. 14:21h

Svi smo različiti, a većina pravila o ljepoti je uopštena i neka jednostavno ne možemo da pratimo. Donosimo sedam pravila koja bi odmah trebalo da prekršite!

Crveni ruž nije za crvenokose!

Ako imate crvenkastu kosu, ovo je jedno od pravila koje slobodno možete da zanemarite. Ne postoji razlog zašto ne biste nosili seksi, crveni ruž. Štaviše, boja kose nema nikakve veze s tim kakvu boju ruža bi trebalo da nosite ili izbjegavate. Boju ruža birate prema nijansi i tonusu vaše kože. Na primjer, možete na jedno mjesto dovesti nekoliko plavuša, ali neće svima stajati ista boja karmina. Bez obzira koje je boje vaša kosa, možete pronaći neku nijansu crvenog ruža koja će vam odgovarati.

Ne čupajte iznad obrva

Neposlušne obrve zabavne su koliko i šljiva na oku. Uvriježilo se pravilo da obrve treba čupati samo s donje strane, međutim tako ne možete održavati oblik obrva. Dlačice rastu svuda i ponekad ih, sve dok u tome ne pretjerate, možete počupati i sa gornje strane.

Ne šišajte ispucale vrhove kod kuće

Iako bi mnogi frizeri i stilisti voljeli da je tako, da možete da nastavite da se šišate u frizerskim salonima i redovno za to dajete pare, nema nikakve štete u tome da vrhove malo skratite i kod kuće. Međutim, izuzetno je važno da pri tom koristite naoštrene makaze jer će one tupe samo pogoršati stvar.

Ne stavljajte tuš za oči na unutrašnji dio kapaka

Mnogi stručnjaci kažu da nanošenje tuša za oči na unutrašnji dio kapka oči čini naizgled manjima. Ovo može da bude istina u nekim slučajevima. Kako biste to izbjegli, tuš nanesite samo uz ivicu kapka. Takođe, eksperimentišite s bojama: plave, zelene i smeđe nijanse dobre su kao i crna. Kao i kod mnogih pravila koja bi trebalo prekršiti, i ovo možete prilagoditi svojim potrebama.

Upečatljiv karmin ide uz smokey eyes i obrnuto

Definitivno možete nositi smokey eyes s dugim trepavicama i upečatljivim ružem, ali ključ je da ne pretjerate sa sijenkom. Sve dok se vaše oči i usne međusobno ne bore, izgledaćete sasvim primamljivo.

Manikir i pedikir moraju da se slažu

Zamislite samo kako bi život bio dosadan da se sve slaže jedno s drugim! Ako se nokti na vašim nogama i rukama ne podudaraju, to ne znači da izgledate kao djevojčica koja se previše zaigrala. Štaviše, poigrajte se bojama i različitim lakovima! Zapamtite, kad su u pitanju pravila koja treba prekršiti, glavni je cilj da se zabavite i pritom prijatno osjećate u svojoj koži, prenosi S media.

Morate nasapunjati, isprati, pa ponoviti

Ne postoji apsolutno nikakav razlog zašto bismo kosu šamponirali dvaput. Ako na kosu nanosite puno proizvoda za oblikovanje, pomiješajte šoljicu vode s kašikom vinskog sirćeta, tečnost utrljajte u kosu, ostavite nekoliko minuta pa isperite.

Bonus video: