KAKO JE SNIMAN PSIHO

Skarlet Johanson vježba vrištanje pod tušem

Američka glumica Skarlet Johanson uskočiće pod tuš kako bi igrala glumicu Dženet Li u filmu o nastanku klasičnog horora "Psiho" Alfreda Hičkoka, kojeg glumi britanski pozorišni i filmski glumac Entoni Hopkins, pišu britanski mediji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 16:09h

Glumačku postavu upotpuniće Helen Miren u ulozi rediteljeve supruge Alme u novom filmu "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" (Alfred Hičkok i nastanak Psiha), baziranog na istoimenoj knjizi Stivena Rebela iz 1990.

Johanson će glumiti američku glumicu Dženet Li, najpoznatiju upravo po ulozi Hičkokove heroine iz "Psiha" Merion Krejn, sekretarice iz Arizone koja bježi sa 40.000 dolara i biva na smrt izbodena pod tušem u motelu Bets.

Biografski film o legendarnom britanskom filmadžiji baviće se "neispričanom pričom" o problemima s kojima se suočavao u finansiranju ovog psihološkog trilera iz 1960. "Psiho" je nezavisan film koji je reditelj finansirao iz vlastitog džepa, raspolažući s budžetom od tek 806.000 funti. Snimanje je bilo izuzetno teško, a Hičkok je bio prisiljen na neuobičajeno mnogo ponavljanja.

Ključna scena pod tušem, koja traje tri minuta, snimana je šest dana. Brojne se legende raspredaju o snimanju te scene, uključujući i onu da je Hičkok insistirao da voda bude ledena kako bi Li što uvjerljivije vrištala. Navodno je tokom snimanja zbijao brojne neslane šale na njen račun, npr. skrivao je razne verzije leša majke u njenu garderobu.

Film je u početku izazvao brojne kontroverzne reakcije, pa je pisac Kerolin Ledžun čak naprasno napustila dvoranu za novinarske projekcije i istog trena dala ostavku na mjesto filmskog kritičara za list "Observer". Ali, Hičkoku se rizik ipak isplatio. "Psiho" je postao veliki filmski hit i danas se smatra njegovim najnadahnutijim djelom.

"Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" će u produkciji kompanije Fox, prema zajedničkom scenariju Rebela i Džona Meklafina, režirati Saša Gervasi.

Preporučujemo za Vas