Odsustvo Tadić Mijović odložilo suđenje Monitoru po tužbi Subotića

Subotić je tužio Tadić, Korać i nedjeljnik za povredu časti i ugleda koji mu je taj list navodno nanio objavljivanjem teksta "U mreži" u martu 2011.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 13:01h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Blažo Jovanić odlučio je da se na sljedećem ročištu 4. aprila saslušaju autorke spornog teksta "U mreži", izvršna direktorka i novinarka nedjeljnika "Monitor" Milka Tadić i Milena Perović Korać, u postupku u kojem kontroverzni biznismen Stanko Subotić traži euro od dnevnika "Monitor" za povredu časti i ugleda.

Saslušanje je odloženo za sljedeće ročište jer se Tadić nije pojavila danas u sudu, zbog službenih obaveza u Zagrebu, a Jovanić smatra da se Tadić i Korać moraju saslušati na istom ročištu.

Njihov punomoćnik, advokat Veselin Radulović je, izjašnjavajući se na navode tužioca iz oktobra prošle godine, rekao da su oni nejasni, nerazumljivi i paušalni, te da ničim ne dokazuje da mu je narušen ugled.

"Jedini cilj tužioca za pokretanje ovog postupka je kako bi ga koristio kao dokaz da su optužbe pravosudnih organa najmanje dvije države i potjernice koje su raspisane za njim neosnovane", naveo je Radulović.

Subotićev punomoćnik, advokat Vladan Đuranović pak smatra da se čast i ugled svakog čovjeka pretpostavlja, te da se ne mora dokazivati.

"Obzirom na visinu tužbenog zahtjeva, mislim da nema čovjeka čija čast i ugled ne vrijede jedan euro", rekao je on.

Subotić je tužio Tadić, Korać i nedjeljnik za povredu časti i ugleda koji mu je taj list navodno nanio objavljivanjem teksta "U mreži" u martu prošle godine.

Subotić traži jedan euro za naknadu štete, objavu presude u "Monitoru", kao i na internet stranici nedjeljnika.

Bonus video: