Nigerijac sa lažnim pasošem pokušao iz Bara da se prebaci u Bari

Nigerijac M.T. (41) policiji je dao na uvid falsifikovanu putnu ispravu Sjedinjenih Američkih Država, na ime A.A.M (26) iz Kalifornije
82 pregleda 0 komentar(a)
grad Bar, Foto: Upravapolicije.com
grad Bar, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 02.03.2012. 12:18h

Barska policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Baru, krivičnu prijavu protiv M.T. (41) iz Madugura – Nigerija, zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

"Službenici Ispostave granične policije Bar, na graničnom prelazu "Luka Bar" kontrolisali M.T. prilikom ukrcaja putnika i vozila na putnički brod "Sveti Stefan", koji saobraća između Crne Gore i Italije, na relaciji Bar – Bari. On je, kako se sumnja, prilikom pasoške kontrole, policijskim službenicima dao na uvid falsifikovanu putnu ispravu Sjedinjenih Američkih Država, na ime A.A.M (26) iz Kalifornije. Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost isprave i detaljnom kontolom su potom uočili nekoliko nepravilnosti koje ukazuju na sumnju da je počinjeno predmetno krivično djelo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su podsjetili da je, 12. januara A.H.U (34), takođe nigerisjki državljanin, pokušao da napusti Crnu Goru na istom graničnom prelazu, na isti način kao i M.T, koristeći pritom falsifikovanu putnu ispravu SAD, na ime H.I.

On je takođe uhapšen i, po nalogu tužioca, sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od osam dana.

Bonus video: