Raičević u istrazi ćutao, na suđenju neće

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, okrivljeni Raičević će na suđenju dati svoju odbranu i iznijeti činjenice na koji način je počinio dvostruko ubistvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 09:19h

Optužnica protiv Igora S. Raičevića (35) iz Podgorice, zbog ubistva supruge Marije Raičević (30) i Ivana Dulovića (28) krajem novembra 2011. godine u blizini Osnovne škole “Savo Pejanović” u Podgorici, nalazi se na kontroli i potvrđivanje kod krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici.

Advokat Srđan Radović, branilac okrivljenog Raičevića, kazao je "Vijestima" da nije dobio optužnicu, nije mi uručena. On je dodao da je moguće da se optužnica nalazi na kontroli u Višem sudu.

"Okrivljeni Raičević se u istrazi branio ćutanjem, ne iznoseći odbranu tokom tužilačke istrage. Postoji samo njegova izjava koju je dao u svojstvu građanina u policiji", dodao je advokat Radović.

Međutim, kako "Vijesti" nezvanično saznaju, okrivljeni Raičević će na suđenju dati svoju odbranu i iznijeti činjenice na koji način je počinio dvostruko ubistvo.

Prema verziji očevidaca, osumnjičeni je izašao iz automobila, te nakon kraće rasprave prišao supruzi i iz blizine pucao joj u glavu, a potom pucao i Dulovića

Nakon toga je Igor Raičević izašao iz vozila i iz pištolja marke CZ “M--57” kalibra 7,62 milimetara, fabričkog broja C - 26152, u pravcu Marije Raičević, koja se nalazila pored svog vozila, ispalio jedan metak kojim je pogodio u predjelu glave nanoseći joj tešku tjelesnu povredu usljed koje je kod oštećene nastupila smrt na licu mjesta, dok je u pravcu Ivana Dulovića ispalio šest metaka od kojih su ga četiri pogodila u tijelo, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je smrt kod oštećenog Dulovića nastupila istog dana oko 15 časova u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici.

Raičević je izvršio krivično teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 8 Krivičnog zakonika.

Prema nezvaničnim informacijama, Raičević je danima pratio suprugu, jer je desetak dana prije zločina kupio “golf 2” (PG-CM-776), zatamnjenih stakala, kako bi sa tim automobilom lakše pratio Mariju. Njegova supruga je u petak 25. novembra bila na poslu u KAP-u, a potom je oko 9 časova otišla u Dom zdravlja, gdje je bila na previjanju povrijeđene ruke.

Ona je na parkingu kod Doma zdravlja ostavila svoj “golf 4”, a nakon previjanja, sa Dulovićem je sjedjela u svom “golfu 4” (PG-GD-594). Tada je Igor Raičević sa jedine izlazne strane zemljanog parkinga između zgrada i Doma zdravlja, u njen automobil, svojim “golfom 2”, direktno udario, i tako spriječio suprugu da ode sa parkinga.

Prema verziji očevidaca, osumnjičeni je izašao iz automobila, te nakon kraće rasprave prišao supruzi i iz blizine pucao joj u glavu, a potom pucao i Dulovića.

Raičević se podgoričkoj policiji predao 28. novembra. On je došao u zgradu PJ Podgorica i prijavio se policijskim službenicima, predao pištolj marke „CZ“, koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja krivičnog djela”, navodi policija.

Galerija

Bonus video: