Komšijama curi od Kalića

Država je zapečatila stan u kome su pokvarene vodovodne instalacije, pa su se stanari našli u nezgodnoj situaciji
146 pregleda 0 komentar(a)
Stan Safeta Kalića, Foto: Luka Zeković
Stan Safeta Kalića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2012. 01:54h

Stanari zgrade u kojoj je zaplijenjen jedan od stanova odbjeglog narkobosa Safeta Kalića, u naselju Gorica C u Ulcinjskoj ulici, žalili su se Upravi za imovinu na ogromnu vlagu koja se pojavila, sumnjajući da je došla iz oduzetog Kalićevog stana.

U decembru, pri oduzimanju tog stana od 192 kvadrata u potkrovlju zgrade, zatekli smo skoro prazan stan, koji izgleda kao da godinama u njemu niko nije boravio. U kuhinji je pukla cijev iz koje je curila voda, a vlage je bilo gotovo u svim od desetak prostorija.

Predstavnici Uprave za imovinu tada su obećali da će sanirati posljedice i zatvoriti vodu, ali izgleda da to nijesu učinili. Stanari pokušavaju dobiti ključ stana od Uprave koja je sada zadužena za zaplijenjenu imovinu Kalića.

U toj instituciji nijesu odgovorili na pitanje šta će oni preduzeti po tom pitanju i da li će stanarima privremeno ustupiti ključeve oduzetog stana.

Sudski izvršitelj u podgoričkom Osnovnom sudu Dragoljub Kaluđerović, koji je takođe prisustvovao zapljeni tog stana, rekao je “Vijestima” da, ukoliko Uprava ne riješi taj problem, da se stanari obrate sudu, pa će sud izdati privremenu mjeru za davanje ključa.

“To se svakako mora rešavati odmah. Voda je i tada curila, mii smo tog dana Upravi predali stan i ja se sjećam da su oni obećali da će to srediti”, rekao je Kaluđerović.

Bonus video: