Horor iz Budve: Cvetkov usmrćen sa 25 uboda

Četri povrede je zadobio dok je ležao licem i stomakom na ležaju i zadobio ih je u leđa, dok je 21 povreda zadobio kada je bio licem okrenut prema napadaču
56 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje Budva, Foto: Savo Prelević
hapšenje Budva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2012. 18:29h

Prof. dr Miodrag Šoć, vještak medicinske struke, rekao je na suđenju pred vijećem sudije Branke Bošković u Višem sudu u Podgorici da je bugarski državljanin Rostislav Cvetkov, usmrćen sa 25 uboda bajonetom u leđa i grudni koš. Četiri uboda je zadobio u leđa, a 21 u grudni koš i tijelo.

Nebojša G. Savić zvani Draža iz Valjeva, optužen je za ubistvo na podmukao način Cvetkova, dok je njegov brat Gajo Savić, optužen za pomaganje u ubistvu.

U optužnici Olivere Ražnatović, zamjenika višeg državnog tužioca, se navodi da je Nebojša od 22. do 25. marta 2011. godine u Budvi, na podmukao način, sa umišljajem izvršio ubistvo, u čemu mu je pomagao brat Gajo, obećavajući prikrivanje zločina.

Nebojša je u večernjim satima 22. marta, dok su se nalazili u stanu u naselju Adok u Budvi, prišao Cvetkovu koji je ležao na krevetu, i sa leđa ubo Cvetkova bajonetom više puta u leđa, a potom u grudi, nanoseći mu dvadeset pet ubodno-reznih rana

On se okretao za vrijeme ubodno reznih rana, i to gornju polovinu tijela prema onome ko mu nanosi povrede.

“Na osnovu obdukcijom ustanovljenog nalaza, prvo su nanešene povrede na leđima. Ne isključuje mogućnost da je ležao licem i trbuhom dok je zadobio povrede u leđa. Dozvoljavam mogućnost da su povrede nanešene bajonetom, koji mi je danas pokazan u foto elaboratu. Takođe, dozvoljavam mogućnost da je odsijecanje djelova tijela nakon smrti, korišćen bonsek za odsijecanje djelova tijela”, naveo je vještak. Optuženi Nebojša Savić je rekao da on djelove tijela nije odscijecao bonsekom, kako je to vještak kazao, već da je to bila obična ručna testera za šeganje drva. Njegov branilac advokat Tomislav Dedić, pitao je dr Šoća koje su smrtonosne rane, te šta je uzrok smrti.

“Ne mogu isključiti mogućnost da je smrt nastupila za deset minuta”

Dio nalaza u kojem je vještak naveo da je od vremena zadobijanja povreda pa do smrti prošlo najviše 20 minuta, na pitanja advokata Čedomira Dobrovića, branioca optuženog Gaja Savića, on je naveo da ništa nije trenutna smrt, te da ne postoji trenutna smrt.

“Ne mogu isključiti mogućnost da je smrt nastupila do deset minuta”.

Suđenje se nastavlja 4. aprila.

Bonus video: