Zoran Šćekić: Apsolutno ne vjerujem sudu

Očito da Viši sud nije mjesto gdje treba tražiti pravdu jer je očigledno da je tamo ne možemo dobiti. Ne želim da i po treći put dokazivati već dokazano, kazao je Šćekić
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2012. 18:19h

Zoran Šćekić, brat pokojog policijskog inspektora Slavoljuba Slavka Šćekića, obavijestio je Viši sud u Podgorici da neće prisustvovati trećem suđenju optuženima za ubistvo njegovog brata koje je zakazano za 29. mart.

Predsjednik vijeća sudija Biljana Uskoković, koja će suditi Saši Boreti, Ljubu Bigoviću, Ljubu Vujadinoviću i Milanu Čili Šćekiću, okrivljeni za podstrekavanje i ubistvo inspektora Šćekića, poslala je pozive za početak glavnog pretresa strankama u postupku, među kojima i Zoranu Šćekiću, predstavniku oštećene porodice.

On je sudiji Uskoković u podgoričkom Višem sudu dostavio dopis u kojem navodi da neće dolaziti na suđenje jer apsolutno nema povjerenja u sud, a posebno u Apelacioni sud Crne Gore koji je do sada dva puta ukidao osuđujuću presudu.

Nažalost moje fizičko, psihičko i materijalno stanje i moje apsolutno nepovjerenje u Viši sud.

Ukinuta presuda

Krajem januara ove godine Apelacioni sud je, uvažavajući žalbe specijalnog tužioca i advokata odbrane, ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom su četvorica optuženih za ubistvo policijskog funkcionera MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića, pokušaj reketiranja suvlasnika hotela “Splendid” Žarka Radulovića i podmetanje eksplozivnih naprava na hotel u izgradnji “Splendid”, osuđeni na 120 godina zatvora.

Prvostepenu presudu izreklo je specijalno krivično vijeće sudije Slavke Vukčević 9. maja 2011. u Višem sudu.

Prvostepenu presudu izreklo je specijalno krivično vijeće sudije Slavke Vukčević 9. maja 2011. u Višem sudu.

Presuda je ukinuta kojom je Alan T. Kožar zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja eksplozivnih naprava osuđen na šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Predstojeće suđenje kojim će predsjedavati sudija Biljana Uskoković, biće treće po redu u ovom predmetu, nakon što su ukinute prethodne dvije presude koje su donijele vijeća sudija Lazara Akovića i Slavke Vukčević.

Galerija

Bonus video: