Greške koje će uništiti savršenu vezu

Izgovarajući one magične riječi već na drugom sastanku vjerovatno će podstaknuti muškarca da otrči od vas tražeći siguran zaklon.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2012. 15:44h

Postoje greške koje žene neprestano ponavljaju, a zbog kojih su kasnije frustrirane, jer ne shvataju da zbog njih ne mogu održavati stabilnu vezu. Ovo su neke od njih:

Zaslijepljenost

Početna privlačnost između dvoje ljudi može biti toliko jaka da zasljepljuje obje osobe, koje podsvjesno zanemaruju očite nedostatke na drugoj osobi. Ovo je normalno jer niko nije savršen. Međutim, žene su već stekle reputaciju zbog neprestanog nastojanja da promijene svoje muškarce. Mnoge će žene nastaviti da budu 'zalijepljene' za muškarce i dugo nakon što se on prema njoj u fazi zabavljanja ponašao kao da je otirač. Pitanje je vremena kad će se takva veza urušiti.

Pretpostavljanje da ga razumijete

Istraživanja neprestano ukazuju na razlike u načinu na koji razmišljaju muškarci i žene. Jedna od najvećih grešaka koje žena može napraviti jeste pretpostaviti da bi muškarac trebao razmišljati baš kao ona ili da on u svakom trenutku tačno zna o čemu ona razmišlja, piše net.hr.

Pretvaranje da ste neko drugi samo kako biste ga zadržali

Ovo možda zvuči kao najveći kliše, ali većina je muškaraca zainteresovana za onaj tip žene koja tačno zna što želi i prijatno joj je u njenoj koži. Nema ništa loše u pretvaranju da ste neko drugi kako biste začinili stvari u spavaćoj sobi, ali ostati vjerna sama sebi još je moćniji i dugotrajniji afrodizijak.

Prerano otkrivanje osjećaja

Tako je. Izgovarajući one magične riječi već na drugom sastanku vjerovatno će podstaknuti muškarca da otrči od vas tražeći siguran zaklon. Suprotno mačo slici koju neprestano portretiraju, muškarce plaši makar i misao na obavezivanje i prije nego što se uvjere da su spremni skrasiti, samo žele gledati kako se stvari razvijaju.

Uvjerenje da je zainteresovan baš za svaki aspekt vašeg života

Bez obzira koliko ga volite, zar ponekad ne umirete od dosade kad priča o nekim stvarima, recimo kad se uživi u priču o raznim dijelovima automobila za koje nikad niste čuli, ili kad počne navoditi koeficijente na kladionici? Stoga vas ne bi trebalo iznenaditi što ne pokazuje nikakvo zanimanje za vaš detaljan opis frizure koju želite ili recepta koji vam je dala prijateljica.

Bonus video: