Odloženo suđenje osumnjičenom za napad na ekipu "Vijesti"

Glušica, koji je bio u društvu sa Karadžićem i Šanjevićem, je oslobođen odgovornosti i on je na suđenju trebalo da se pojavi u svojstvu svjedoka
0 komentar(a)
ekipa vijesti, Foto: Svetlana Mandić
ekipa vijesti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.02.2012. 14:52h

Suđenje Dragoljubu Karadžiću (58) iz Nikšića, koji je 18. novembra prošle godine u nikšićkom naselju Humci fizički napao ekipu Televizije i dnevnika “Vijesti” dok su snimali panoramu tog mjesta odloženo je za 18. april u 12 časova zbog nedolaska optuženog.

Sudija Ivan Perović, koji je mijenjao sudiju Dragana Babovića, kazao je da su optuženi Karadžić i svjedok Miodrag Glušica uredno primili poziv i naložio njihovo dovođenje za 18. april.

Karadžić je pomenutog datuma fizički nasrnuo na novinara i snimatelja TV “Vijesti” Darka Bulatovića i Aleksandra Marojevića dok je Miloš Šanjević (44) iz Trebinja vrijeđao i gurao ekipu TV “Vijesti” i fotoreportera istoimenih dnevnih novina Ivana Petrušića.

Protiv Karadžića je pokrenuta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja, dok je Šanjević zbog napada kažnjen sa 300 eura i sa dodatnih 200 eura zbog neposjedovanja boravišne dozvole.

Glušica, koji je bio u društvu sa Karadžićem i Šanjevićem, je oslobođen odgovornosti i on je na suđenju trebalo da se pojavi u svojstvu svjedoka.

Vrijeđali i psovali

Snimajući rušenje dijela kuće Ilije Zejaka ekipa “Vijesti” je otišla do nasipa koji se nalazi u blizini Željezare i gdje se u tom trenutku iskopavala berna, kako bi napravili kadrove Humaca.

Tada su, prema riječime novinarske ekipe, tri čovjeka počela da ih vrijeđaju i psuju, a Karadžić je Bulatoviću, vratima od automobile nagnječio nogu, dok je Marojevića udario nogom u nogu, a zatim i u kameru.

Policija je odmah po pozivu novinarske ekipe došla a Karadžić je, koji je bio najbučniji, “pozdravio” se sa Bulatovićem, Marojevićem i Petrušićem riječima:

“Ponovo ću da vas bijem”, što je zabilježila i kamera TV “Vijesti”.

Advokat Milan Vojinović kazao je da se za nasilničko ponašanje, zbog kog je Karadžić i dobio krivičnu prijavu najčešće ide u zatvor na tri ili više mjeseci, a u slučaju novčanog kažnjavanja, koje je rijetko u ovakvim prilikama, mogao bi da plati od 500 do 3.000 eura.

Bonus video: