Zoran Ćopić: Zbog "brata" Šarića izgubio zdravlje i brak

Biznismen iz BIH otvorio dušu tokom razgovora sa Nebojšom Rakićem vlasnikom srbijanske firme koja je poslovala u sistemu 'Agrokopa'
358 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2012. 05:14h

U razgovoru sa Rakićem, koji je juče između ostalih, predstavljen sudskom Vijeću Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci, Ćopić se žalio kako je zbog svojih 'poslova' izgubio dva braka, i dobio šećer.

Rakić mu je u toku razgovora rekao da “posao” nije vrijedan njegovog zdravlja, da bi trebao da se čuva, kao i da je šećer tihi ubica. On mu je savjetovao i da ugasi telefon. Ćopić mu je u jednom trenutku rekao da je za njega “svaki dan za umrijeti”, i kako ne može od posla da stiže da bude sa djecom. On se u razgovoru sa Rakićem pitao ko će biti sa njim kada je cijelo vrijeme izvan kuće.

“Na kraju šta sam uradio, ništa, gdje sam bio, nigdje. Ja sam i drugi brak izgubio zbog svega ovoga, a ne zbog kur..”, pričao je Ćopić u razgovoru sa Rakićem koji je preslušavan u sudu. Pri kraju razgovora Ćopić je rekao da zna kako nigdje neće stići, ali da ovo ne bi ni radio da se ne radi o “bratu”, On je dodao “da je bilo ko drugi u pitanju ne bi, ali ovako...”

Ko je "brat"?

Nepoznanica je ostala na koga je optuženi Ćopić mislio u razgovoru kada je rekao “brat”, ali prema svemu do sada što se moglo čuti, “brat” je bio upravo Darko Šarić.

U ostalim razgovorima koji su juče preslušali pred sudskim Vijećem, Ćopić je 'živce' gubio na isplatu oko 20 miliona eura koje su Šarićevi saradnici greškom isplatili na račun Hypo banke, a ovaj novac optuženi nikako nije mogao povući na neki drugi račun.

Onih koji su čekali isplatu bilo je puno, pa je kako se to moglo čuti iz razgovora koje je Ćopić obavljao sa službenicima iz banaka, veliki problem je predstavljao prenos miliona na druge račune.

U istom postupku osim Ćopića, optužen je i Drago Nižol direktor 'Avio renta' firme čiji je većinski vlasnik takođe Ćopić.

Trećeoptuženi Ljubo Mrđen direktor preduzeća 'Agrokop eksport- import' još ranije je priznao krivicu i nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom RS.

Optužnica Specijalnog tužilaštva RS tereti Ćopića da je 'oprao' veću kolićinu novca od prodaje droge narko-bosa Darka Šarića. Navodi se da je to činio od 2008. do polovine 2010. godine, udruženo i sa više osoba, među kojima su bili Mrđen i Nižol, a sve se odvijalo preko of-šor kompanija i banaka kroz privredne tokove RS i Srbije.

Ćopiću je odlukom banjalučkog Okružnog suda zbog ovog krivičnog postupka blokirana imovina vrijedna više od 20 miliona maraka.

Iako je bio spreman priznati krivicu u potpunosti Ćopiću je sporazum sa specijalnim tužilaštvom propao jer se nije mogao dogovoriti o iznosu imovine koja bi mu bila oduzeta.

Bonus video: