S.Č. oslobođena optužbi za davanje lažnog iskaza

Piperović se nije pojavio na izricanju presude, a Jasavićev advokat, Ljubiša Novaković je najavio žalbu na presudu
63 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 27.02.2012. 15:55h

Svetlana Čebotarenko, poznata iz afere trgovine ženama, oslobođena je optužbi za davanje lažnog iskaza, u postupku koji su pokrenuli advokat Zoran Piperović i Ekrem Jasavić, koji su ranije bili, između ostalih, osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i krijumčarenje Čebotarenko.

Sudija Nada Rabrenović donijela je takvu odluku navodeći da je Čebotarenko, u postupku koji se vodio protiv Piperovića, Jasavića, Irfana Kurpejovića i Bajrama Orahovca, željela samo da zaštiti sebe i svoj položaj, te da činjenica da je taj postupak obustavljen nije dovoljan dokaz da je ona lagala.

"Davanje lažnog iskaza može biti samo sa umišljajem, što ovdje nije bio slučaj. Tužilac je tada odustao od gonjenja, jer nije bilo dokaza, osim gole tvrdnje Čebotarenko i djelimično ljekarskih nalaza koji su potvrđivali njene tvrdnje da je bila povrijeđena. Kada je istraga obustavljena, Čebotarenko je napustila Crnu Goru, pa nije ni koristila mogućnost da ih goni kao privatni tužilac", navela je, između ostalog, Rabrenović.

Piperović se nije pojavio na izricanju presude, a Jasavićev advokat, Ljubiša Novaković je najavio žalbu na presudu, komentarišući je kao "nastavak progona nevinih ljudi i još jednu bruku za crnogorsko pravosuđe".

Čebotarenko,kojoj se sudilo u odsustvu, je tokom 2002. i 2003. svjedočila da je krajem 90-ih iz Srbije prokrijumčarena u Crnu Goru i natjerana na prostituciju sa, između ostalih, i mnogim javnim ličnostima u zemlji.

Piperović, Jasavić, Kurpejović i Orahovac bili su osumnjičeni za seksualno zlostavljanje S.Č.

Piperović, Jasavić, Kurpejović i Orahovac bili su osumnjičeni za seksualno zlostavljanje S.Č.

U nedostatku dokaza istraga je obustavljena, a Piperović, koji je tada bio zamjenik državnog tužioca, i osnovni tužilac Zoran Radonjić, koji je postupao u ovom predmetu, razriješeni su dužnosti 2003. godine.

Bonus video: