Adamu Sandleru 11 nominacija za Zlatnu malinu

Nominacije za Zlatnu malinu saopštene su uoči dodjele Oskara, a imena dobitnika biće objavljena 1. aprila
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 17:27h

Glumac Adam Sandler dobio je rekordnih 11 nominacija za priznanje Zlatna malina, koje se dodjeljuje za najgora ostvarenja u filmskoj industriji.

Kao glumac, producent i scenarista, Sendler je dobio 11 nominacija za filmove Džek i Džil, Moja nazovi žena () i Baki Larson: rođen da bude zvijezda.

Prethodni rekord sa pet nominacija za Zlatnu malinu držao je Edi Marfi (Norbit, 2007).

Sandler je, kako prenose agencije, nominovan u kategoriji najgori glumac u filmovima Džek i Džil i Moja nazovi žena.

Postoji mogućnost da Zlatnu malinu dobije i kao glavna glumica, jer u komediji Džek i Džil igra istovremeno i brata i sestru.

Kao producent, Sandler bi mogao da dobije nagradu za najgori film, rimejk i nastavak filma (Baki Larson, Džek i Džil), a takođe dijeli nominaciju za najgori scenario za oba ostvarenja, kao i nominaciju za najgoru glumačku ekipu (Džek i Džil).

U konkurenciji za Zlatnu malinu, u kategoriji najgori film su i Nova godina u Njujorku, Transformersi: Tamna strana mjeseca i Sumrak saga: Praskozorje 1.

Komedija Džek i Džil vodi sa 12 nominacija za Zlatnu malinu, Transformersi su drugi sa devet, a treće mjesto po broju nominacija zauzima prvi dio posljednjeg nastavka popularne vampirske sage Sumrak sa osam nominacija.

U konkurenciji za najgoreg glumca, uz Sandlera, su i Nik Svordson, Rasel Brand, Nikolas Kejdž i Tejlor Lautner.

Zlatnu malinu za najgoru glumicu mogao bi da dobije još jedan glumac Martin Lorens za rolu u filmu Debela mama: kakav otac, takav sin, kao i njegove koleginice Sara Palin, Sara Džesika Parker i Kristen Stjuart.

Nominacije za Zlatnu malinu saopštene su uoči dodjele Oskara, a imena dobitnika "laskavog priznanja" biće objavljena 1. aprila.

Bonus video: