Blardone najbrži u Kran Montani

To je njegova druga pobjeda ove sezone, ukupno sedma u Svjetskom kupu. Ove sezone najbolji je bio i u Alta Badiji, sredinom decembra
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 14:08h

Italijanski skijaš Masimilijano Blardone pobjednik je sedmog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u švajcarskoj Kran Montani.

On je bio drugi nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u ukupnom vremenu dva minuta, 33 sekunde i 77 stotinki.

To je njegova druga pobjeda ove sezone, ukupno sedma u Svjetskom kupu. Ove sezone najbolji je bio i u Alta Badiji, sredinom decembra.

Austrijanac Marsel Hiršer, vodeći nakon prve vožnje, osvoijio je drugo mjesto sa 16 stotinki zaostatka, dok je treći bio njegov sunarodnik Hanes Rajhelt sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobjednika.

Francuz Žan Baptist Granž osvojio je četvrto mjesto, peti je bio Švajcarac Didije Defago, a šesti Austrijanac Filip Šerghofer.

U plasmanu veleslaloma čelnu poziciju zauzima Hiršer sa 545 bodova. Amerikanac Ted Ligeti, koji je danas bio deveti, je drugi sa 413, dok je treći Blardone sa 358 bodova.

Hiršer je prvi i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1135 bodova i ima 92 više od drugoplasiranog Ivice Kostelića koga je povreda spriječila da nastupi u Kran Montani.

Švajcarac Beat Fojc, koji je prskočio današnji veleslalom, je treći sa 1040 bodova.

Bonus video: