Milić u makedonskoj Škendiji

"Ja sam srećan što nastavljamo tradiciju pravljenja igrača i stvaranj uslove za njihov odlazak i dalji napredak", kazao je "Vijestima" trener "studenata" Miloš Mitrović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 15:37h

Srednji bloker Studenskog centra Blažo Milić (23 godine, visok 206 cm) do kraja sezone igraće u redovima šampiona Makedonije, Škendije iz Tetova.

Iako je bio pod ugovorom, Milić je dobio dozvolu kluba da karijeru nastavi u Makedoniji...

“U svoje i ime kluba, želim Miliću da zahvalim na saradnji i da mu poželim svu sreću u nastavku karijere. U protekle tri godine je mnogo napredovao, igrački sazrio i mislim da je spreman za novi izazov. Njegov odlazak je priznanje i za klub, a ja sam srećan što nastavljamo tradiciju pravljenja igrača i stvaranja uslova za njihov odlazak i dalji napredak”, kazao je “Vijestima” trener “studenata” Miloš Mitrović, koji je uz dogovor sa predsjednikom kluba Dragom Minićem “procijenio da je za Milića u ovom trenutku bolje da karijeru nastavi u Makedoniji”.

Milić je u Studentskom centru skoro tri sezone, a njegov eventualan povratak na ljeto zavisiće, kako kaže Mitrović, od situacije u klubu, i uopšte crnogorskoj odbojci.

Karijeru počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je i stigao u Podgoricu. Bio je na prvom, širem spisku seniorske reprezentacije selektora Ivana Joksimovića.

„Mislim da smo donijeli ispravnu odluku angažovanjem Milića, jer je to profil igrača koji nam je bio potreban u ovom trenutku. Očekujemo njegov serfitikat iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, a ekipi će se priključiti sljedeće sedmice“, kazao je trener Škendije Durim Ljuma.

Podsjećanja radi, prošle sezone su iz Studentskog centra u Budućnos prešli Srećko Ristić i Ivan Ječmenica, od koga je Studentski centar i zaradio na ime obeštećenja.

U protekle tri godine je mnogo napredovao, igrački sazrio i mislim da je spreman za novi izazov.

Bonus video: