Ovo nijeste znali o trudnoći

Uprkos raširenom vjerovanju, oblik i veličina stomaka ne otkriva ništa o polu djeteta. Međutim, otkrivaju grudi trudnice!
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 14:54h

Trudnoća je čudesan doživljaj koji zaokuplja i nauku, a rezultati brojnih istraživanja koja su se bavila ovom temom, neke će možda i izneanditi

Trudnoća je zaista magično razdoblje u životu žene. Šta se događa u tih devet mjeseci? Nauka donosi zanimljive i nevjerojatne odgovore, a Huffingtonpost objavio je činjenica o trudnoći.

Trudnice su seksi

Mnoge trudnice smatraju da su neprivlačne i debele, ali mnogi muškarci ne bi se složili s tim. Naime, jedno je istraživanje pokazalo da 60 posto ispitanih muškaraca svoju trudnu partnerku i dalje smatra iznimno privlačnom. Nadalje, 27 posto ispitanika izjavilo je kako su im partnerke bile još više privlačne dok su bile trudne.

Grudi su veće trudnicama koje nose djevojčicu

Uprkos raširenom vjerovanju, oblik i veličina stomaka ne otkriva ništa o polu djeteta. Međutim, otkrivaju grudi trudnice! Naime, grudi su veće kod trudnica koje očekuju djevojčicu. To je zato što muški fetusi proizvode testosteron koji donekle sprečava rast grudi.

Snovi trudnica predskazuju pol djeteta

Kad trudna žena sanja svoje nerođeno dijete i u snu otkrije pol djeteta, obično bude u pravu! U pozadini toga je ženska intuicija koju je potvrdila i nauka.

Noćne more vezane su uz raniji porod

Trudnice koje su tokom trudnoće imale živopisne snove i noćne more, brže rađaju. Kako je pokazalo jedno istraživanje, njihovi trudovi traju sat vremena kraće od žena koje nijesu sanjale. Snovi, pojašnjavaju nau;nici, pomažu da se trudnice riješe unutarnjih konflikta pa se postporođajna depresija rjeđe javlja kod žena koje sanjaju.

Mršavice rađaju djevojčice

Nekoliko je istraživanja pokazalo da mršave žene, odnosno one koje imaju manje kilograma od prosjeka, češće rađaju djevojčice. Smatra se da je to zbog toga što su fetusi djevojčica lakši, ali i otporniji od muških pa se bolje snalaze u 'negostoljubivoj okolini'.

Miris tijela trudnice utiče na podsvijest muškarca

U trećem tromjesečju tijelo trudnice počinje da proizvodi znoj koji sadržava nove hemijska jedinjenja – feromone. Takva hemijska jedinjenja utiču podsvjesno i na muškarce kojima se jedinjenja u tijelu takođe mijenjaju i to tako što ih čine mekšima i nježnijima kako bi se što bolje povezali s djetetom.

Ćelije bebe ostaju doživotno u majčinom tijelu

Tokom trudnoće, bebine ćelije ulaze u majčino tijelo i majčine ćelije ulaze u bebino tijelo – i to traje do kraja života. Bebine ćelije mogu se zadržati u bilo kojem majčinom organu, dokazano je jednim istraživanjem.

Bonus video: