Radonjić: Munjoz neće izdržati do kraja

Radonjić i Munjoz boriće se sjutra u Podgorici u okviru velikog kik boks turnira, Super kombat vorld Gran prija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2012. 14:02h

Prvi pretkvalifikacioni Superkombat vorld gran pri turnir, u kojem će po pravilima K1 boriti četiri kik - boksera počeće sjutra veče od 21 sat u “Morači”. Sama noć kik - boksa počeće sat ranije sa dvije uvodne borbe.

U “Morači” će, ukoliko dođu svi najavljeni borci biti devet borbi, a pretposljednja je meč ljubimca podgoričke publike Gorana Radonjića i Španca Frenka Munjoza.

Glavna borba je finale pretkvalifikacionog tunrira u kojem će se stastati bolji iz polufinala Nikolaj Falin (Njemačka) - Anderson Silva (Brazil) i Katalin Morošanu (Rumunija) - Utli Meriana (Kurakao).

U slučaju povrede jednog od finalista, organizator je preedvidio rezervni par u kojem će šansu vrebati pobjednik iz meča Brajana Douvsa (Holandija) i Dževada Poturaka (BiH).

Novinarima su s ena konferenciji za medije i zvaničnom mjerenju obratilin Radonjić, Munjoz i Eduard Irimija, predsjednik Superkombat vorld gran prija.

"Želim dobrodošlicu borcima sa svih krajeva svijeta koji su došli u Podgoricu, i naravno da im boravak ovdje ostane u lijepom sjećanju. Moj cilj je jasan, želim da nokautom pobijedim Munjoza i nadam su da ću uspjeti nošen podrškom publike. Trenirao sam, i nadam se da sam vrhunski spreman jer sam zbog nevremena imao problema da ispunim koncept treninga. Poput prethodnih 12 godina, trenirao sam u Aristonu sa Predragom Lekićem, ali želim i da se zahvalim mojem treneru u Holandiji Hansu Lejmanu. Želio sam da budem brži nego inače i zato sam spustio nekoliko kilograma, pa ću u ring ući sa 104", kazao je Radonjić.

Zvaničnom mjerenju i konferenciji je prisustvovao i nekadašnji K1 šampion, Branko Cikatić, a organizatori najavljuju da će pretkvalifikacioni turnir posmatrati i Remi Bonjaski.

"Oduševljen sam Podgoricom a razlika između mojeg prošlomjesečnog boravka ovdje i sada je u tome što se osjeća napetost. Ljudi znaju da ću da se borim protiv Radonjića, prepoznaju me i nadam se da ćemo svojim najboljim izdanjima u ringu ispuniti njihova očekivanja. I ja sam ovdje stekao obožavateljku i nadam se da će prihvatiti da je odvedem sa prstenom", kazao je Munjoz.

Ulaznica za tribine Superkombat vorld gran prije košta pet eura i prodaju se ispred Hotela “Crna Gora”, dok je cijena za mjesto na parteru četiri puta viša. Televizijski prenos na Javnom servisu počinje u 21 sat.

"Prisustvo Cikatića i očekivani dolazak Bonjaskog učiniće da Superkombat svjetski priznatim, a reportažna kola rumunske “Pro tv”, koja će direktno prenositi, obezbijediće i prenos u 83 države na četiri kontinenta. Za sve mečeve, osim finalnog predviđena je jedna ekstra runda u slučaju neriješenog ishoda. U finalu u slučaju remija biće održane dvije ekstra runde", zaključio je Irimija.

Podgorica otvara sezonu

Programom prvog pretkvalifikacionog turnira prva borba u “Morači” biće okršaj rezervnih borca za ulazak u finale, Douvs - Poturak, druga i treća su polufinala, a nakon toga, da bi se borci odmorili za finale, održaće se pet borbi za rejting.

Ajdin Juksel iz Turske boriće se sa Raulom Katinasom iz Rumunije, dok će rival njegovog sunarodnika Andreja Stojke biti Reduan Kairo iz Surinama. Surinamac Ismael Londt će se susresti sa Vladimirom Toktasunovim iz Rusije, dok će se u sedmoj borbi večeri sastati Saša Jovanović iz Austrije i Rumun Jonut Atodiresei.

Radonjić i Munjoz biće rivali u osmoj borbi večeri, nakon koje je finale kvalifikacionog turnira. Kvalifikacioni turniri, nakon Podgorice, biće održani 14. aprila, 12. maja i 13. juna. Za 5. oktobar zakazan je glavni kvalifikacioni turnir na kojem će se pobjednici četiri ovogodišnja turnira sastati sa polufinalsitima iz prošlogodišnjeg finalnog turnira.

Finalni turnir, na kome će nastupiti četvorica najboljih, na programu je 10. novembra.

Bonus video: