Škaro: Viteže, ponosni Zorane!!!

Pozdravljaju te svi boksački osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja iz Hrvatske, te brojni navijači, koji te se sjećaju i šalju ti velike - POZDRAVE I PODRŠKU!!!”, kaže se u poruci Damira Škara.
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 20:44h

Poznati bokserski šampion bivše Jugoslavije i osvajač bronzanih medalja na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, te jedan od najistaknutijih sportskih ličnosti Hrvatske - Damir Škaro, uputio je podršku našem bivšem bokseru Zoranu Vujičiću u borbi sa teškom bolešću. Iz dirljive komunikacije u koju su “Vijesti” imale uvid, izdvajamo samo jednu od poruka upućenih Vujičiću:

“VITEŽE, PONOSNI ZORANE!!!

Pozdravljaju te svi boksački osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja iz Hrvatske, te brojni navijači, koji te se sjećaju i šalju ti velike - POZDRAVE I PODRŠKU!!!”, kaže se u poruci Damira Škara.

Njegova poruka, razumljivo, izazvala je buru emocija kod Zorana, uz kojeg je svojevremeno stao i njegov nekadašnji rival u ringu, a sada veliki prijatelj legendarni Vladimir Kličko.

"Podrška legendarnog hrvatskog bokserskog asa, Damira Škara, i drugih hrvatskih bokserskih asova dovela me je do suza i pojačala moju volju da se borim protiv bolesti koja me je zadesila. Podrška i pomoć velikana boksa i civilizacije, Vladimira Klička, mog bivšeg oponenta, a sad više nego brata i prijatelja vratile su me u život. Podrška hrvatskih sportskih prijatelja ide odmah uz djela velikog Vladimira. Želio bih da sportisti Hrvatske i Crne Gore prave nove mostove poštovanja i ljubavi između naših zemalja, jer oni koji su plašili djecu Dubrovnika, pri tom naslađujući svoju nesrećnu dušu, to ne samo da ne mogu, već zaslužuju samo prezir. Normalno, takvi su isključivo na crnogorskoj adresi. Još jednom HVALA hrvatskim sportskim velikanima", rekao je Zoran Vujičić.

Damir Škaro je višestruki državni prvak, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, te bronze na Svjetskom prvenstvu u SAD 1986. Doktor je ekonomskih nauka, bivši član hrvatskog Sabora (lista HDZ), nekadašnji predsjednik Hrvatskog bokserskog saveza, te osnivač Hrvatskog olimpijskog odbora. Poznat je po humanitarnom radu, a polovinu nagrade za bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama, donirao je Savezu slijepih Hrvatske.

Autor je dvije knjige i uspješan preduzetnik.

Galerija

Bonus video: