Kiko se kaje što je učestvovao u švercu 77 kilograma droge

"Priznajem krivicu i kajem se što sam upropastio svoju porodicu", rekao je Željko D. Martinović
223 pregleda 0 komentar(a)
Željko Martinović, Foto: Savo Prelević
Željko Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2012. 00:58h

Pred specijalnim vijećem sudije Milenke Žižić u Višem sudu u Podgorici počelo je suđenje Draganu R. Šćepanoviću (39) iz mjesta Nedakusi kod Bijelog Polja, koji se nalazi u bjekstvu i Željku D. Martinoviću (47) zvanom Kiko, optuženi za šverc 77 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Španiju.

Prema optužnici Mire Samardžić, zamjenika specijalnog tužioca, Šćepanović i Martinović su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Priznajem krivicu i kajem se što sam upropastio svoju porodicu. Ne priznajem u cjelosti navode optužnice.

Na suđenju Martinović je priznao krivicu i pokajao se, navodeći da je zbog novca koji mu je bio potreban za liječenje djeteta bolesnog od cerebralne paralize, odlučio da zaradi učestvujući u švercu.

"Priznajem krivicu i kajem se što sam upropastio svoju porodicu. Ne priznajem u cjelosti navode optužnice. Izražavam kajanje jer sam nanio veliku moralnu štetu porodici, tako da se supruga sada sama brine za naše troje djece. Niko mi nije kriv, osim ja. Nijesam član kriminalne organizacije, niti sam stvorio kriminalnu organizaciju. Od svih koji se pominju u optužnici, poznajem samo Nikolu Mrvaljevića i Dragana Šćepanovića, koje sam povezao radi šverca kokaina brodom i bio posrednik u predaji droge", rekao je Martinović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: