CGSAMSK kreće u razvoj motociklizma

"Ove godine očekujemo i prijem u Crnogorski olimpijksi komitet, jer smo predloženi na Izvršnom odboru ove asocijacije", kazao je predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović.
0 komentar(a)
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2012. 08:58h

Nakon brojnih propusta, nezakonitosti i na desetine dobijenih sudskih presuda, Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK), je u prethodnoj godini bio uspješan organizator Prvenstva Crne Gore u automobilizmu na kružnim, brdskim stazama, ali i u kartingu. U CGSAMSK -u najavljuju da će kalendar biti bogat i u ovoj sezoni.

"Osim pet kružnih i isto toliko karting trka, voziće se i na brdskim stazama, tradicionalno Lovćen, Troica, dva puta Glava Zete, i Pljevlja. Novina od ove godine je takmičenje u moto krosu, u kojem će se organizovati tri trke. I na međunarodnom planu ćemo biti aktivni, pa ćemo učestvovati na tri brdske trke u Italiji. Poseban akcenat ove sezone će biti stavljen na popularizaciji motociklizma. Isuviše dugo je ovaj popularni i atraktivni sport zapostavljen kod nas. Ove godine očekujemo i prijem u Crnogorski olimpijksi komitet, jer smo predloženi na Izvršnom odboru ove asocijacije", kazao je predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović.

Iako je dobio brojne pravne bitke, CGSAMSK je bio žrtva svojevrsnog “puča” od strane nadležnih državnih organa, pa su se takmičenja odvijala u dvije asocijacije.

"To više neće moći, CGSAMSK je bio i ostao jedina asocijacija koja po Zakonu može da organizuje sportska takmičenja. Zato upozoravamo sve klubove, da po novom Zakonu o sportu ne mogu bez naše saglasnosti da se održavaju takmičenja. Pozivamo i taj mali broj klubova koji još nije učlanjen u CGSAMSK da to urade, u suprotnom se neće moći takmičiti, pošto licence može izdavati samo nacionalni Savez", zaključio je Velimirović.

Prvu trku na Glavi Zete otvoriće šampion Italije Antonino Lavekja, a u sklopu pobratimstva sa "Basilikata Motorsportom", predviđen je reciprocitet.

"Oni dolaze sa 30 automobilista, a mi sa istim brojem idemo u Italiju da se takmičimo. Početkom aprila ćemo imati i svoj sajt, a na ljeto planiramo da pokrenemo časopis "Crnogorski automobilizam". Dolaskom Aleksandra Tičića na čelo Uprave za mlade i sport, dobili smo potvrdu za učlanjenje u FIA, i upravo je Uprava prevela i proslijedila dokumenta i zahvalni smo na tome", zaključio je Velimirović.

Bonus video: