Uhapšeni maloljetnici osumnjičeni za krađe u Podgorici

Oni su osumnjičeni da su obili dvoje vozila i jednu radnju, i ukrali novac, telefon, fotoaparat...
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 15:40h

Podgorička policija je uhapsila maloljetne B.D. (16) i G.S (16) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili tri krivična djela teška krađa.

Policija sumnja da su B.D. i G.S, u noći između 02. i 03. januara 2012. godine, upotrebom svjećice polomili staklo na taksi vozilu marke „Mercedes“ B klase, vlasništvo jednog taksi udruženja, koje je bilo parkirano u Skopskoj ulici.

Oni su iz vozila ukrali 52 eura, lična dokumenta vozača V.J. i mobilni telefon „Samsung“ sa SIM karticom.

"Takođe se sumnja da su, u noći između 30. i 31. decembra 2011. godine, na istovjetan način provalili u vozilo „Audi A6“, koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće M.P. u Lovćenskoj ulici, iz kojeg su otuđili tašnu sa poslovnom dokumentacijom i digitalni fotoaparat „Sony“", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da su nakon krađe bacili torbu i dokumenta koja je vlasnik kasnije pronašao.

Maloljetnici se sumnjiče da su provalili u radnju "Masline" u ulici Vasa Bracanovića na način što su uklonili zaštitni kaiš sa spoljašnosti cerade, a potom polugom polomili kvaku na vratima i staklo, a zatim su iz objekta, iz registar kase ukrali 20 eura.

Sa osumnjičenima je, u prostorijama PJ Podgorica, u prisustvu advokata i zakonskih zastupnika – roditelja obavljen informativni razgovor.

Krivična prijava protiv maloljetnika je, u konsultaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, podnijeta u redovnom postupku.

Bonus video: