Kamenom gromadom na "fiću" Bajra Šabotića

Šabotić: Siguran sam da je ovo oštećivanje moje imovine motivisano vjerskim i nacionalnim razlozima
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 12:13h

Nepoznati počinilac ili počinoci, sinoć su pod okriljem noći oštetili automobil Tivćanina Bajra Šabotića (77) u naselju Gornji Kalimanj. Velikom kamenom gromadom vandali su razbili šoferšajbnu na Šabotićevom crnom "fići" koji nosi stare pećke tablice (PE 105-67).

Automobil je bio parkiran na početku jedne od sporednih ulica, tik između kuća, a pedesetak metara udaljen od Šabotićevog doma.

"Siguran sam da je ovo oštećivanje moje imovine motivisano vjerskim i nacionalnim razlozima jer sam po tom osnovu već ranije i nekoliko puta fizički napadan i maltetiran", kaže Šabotić koji u Tivtu sa prekidima, živi već 30 godina.

Od toga je posljednjih 10 godina, od kada je penzionisan u Peći gdje je službovao, stalno nastanjem u tivatskom naselju Gornji Kalimanj gdje ima kuću.

Kaže da sa "ni sa kime nije u posebnoj zavadi", ali je siguran da je sinoćno oštećivanje njegovog automobila vjerski i politički motivisano.

Aludirajući na činjenicu da je oštećeni automobil bio parkiran pred kućom dugogodišnjeg bivšeg sekretara OO DPS Tivta Dragiše Ćosovića, Šabotić je kazao da je „velika smjelost napadača bila da ovako nešto urade pred stanom jednog partijskog rukovodioca“.

"Ovo što se sinoć meni desilo nažalost, u Tivtu nije usamljen slučaj kada su Bošnjaci i Muslimani u pitanju. Prije nekoliko dana pretučen je i opljačlkan Idriz Tafoski u Milovićima, prije godinu i po dana su nam oskrnavili islamski vjerski objekat u Dumidranu, a Opština Tivat uporno izbjegava da našoj zajednici dodijeli posebnu parcelu na kojoj bi se u Tivtu sahranjivali građani islamske vjerosipovijesti", istakao je Šabotić dodajući da u vezi počinilaca koji su oštetili njegov automobil "sumnju imam, ali dokaza nemam".

Tivatska policija obavila je uvidjaj na licu mjesta i pokrenula istragu.

Galerija

Bonus video: