Majka dječaka koji je brutalno pretučen žali se na odugovlačenje sudskog procesa

Taj čovjek je kardiolog i zamislite koliko je njemu bilo teško da izvadi dokument da mu je sin bolestan i to baš dan pred zakazani pretres
73 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2012. 09:05h

Sudskom procesu koji se vodi u podgoričkom Osnovnom sudu protiv više maloljetnika koji su brutalno pretukli njihovog vršnjaka prije godinu dana u blizini mosta “Milenijum”, ne nazire se kraj.

Majka pretučenog dječaka obratila se redakciji “Vijesti” žaleći se na odugovlačenje postupka koji se zbog tog incidenta vodi pred sudijom Goranom Đukovićem. Ona tvrdi da se sudski proces već godinu dana odlaže, a “kap u prepunoj čaši” izazvao je prethodni pretres koji je odložen, jer je otac jednog od dječaka koji su pretukli njenog sina i izazvali mu teške tjelesne povrede, donio izvještaj iz Kliničkog centra navodeći da mu je sin bolestan.

“To su djeca direktora i doktora, ja sam nemoćna, ne znam više šta da radim. Taj čovjek je kardiolog i zamislite koliko je njemu bilo teško da izvadi dokument da mu je sin bolestan i to baš dan pred zakazani pretres. I to se stalno dešava, ili je neko bolestan, ili je otputovao i slično”, navela je majka povrijeđenog dječaka.

Kardiolog pak navodi da su to “obične budalaštine” i da ne može dovesti sina sa temperaturom 40 u sud.

“Moje dijete ima gnojnu anginu i visoku temperaturu, sve je regularno zavedeno, ja želim sve najbolje toj ženi i njenoj porodici, ali nijesam ja kriv što proces toliko traje”, rekao je doktor.

Sudija Đuković objasnio je “Vijestima” da je sljedeći pretres zakazan u kratkom roku i da se ne može reagovati na osnovu nečijih insinuacija, kada nema procesnih pretpostavki za održavanje pretresa.

“Maloljetnik je bolestan, njegov otac je priložio izvještaj ljekara specijaliste iz Kliničkog centra sa pečatom te zdravstvene ustanove, tako da je što se suda tiče sve rađeno po zakonu”, rekao je Đuković.

Učenici podgoričke Gimnazije J.N., S.B. i L.L. optuženi su za nasilničko ponašanje, jer su u februaru prošle godine teško tjelesno povrijedili učenika Ekonomske škole M.R., tako što mu je prišao J.N. i udario ga pesnicom u glava. Dječak je pao na asfalt, a onda mu je J.N. sa dvojicom dječaka zadao više udaraca nogama po glavi i tijelu. Nesrećnom dječaku tada je napukla jagodična kost, pokidan nerv i nanijeto više drugih povreda.

Bonus video: