Bomba na Zlatici treće upozorenje za svjedoke?

Iz policije su “Vijestima” kazali da postoje indicije ko bi mogao biti krivac za ovo (ne)djelo, ali da se za sada samo prikupljaju obavještenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 14:48h

U dvorištu porodične kuće vlasnika R.Č. u naselju Zlatica kod marketa “Ivnik” u noći između utorka i srijede oko 4.30 časova odjeknula je eksplozija u kojoj su oštećena dva automobila.

Eksplozivna naprava je oštetila “mercedes” R.Č., i “fijat uno” njegovog oca.

Iz policije su “Vijestima” kazali da postoje indicije ko bi mogao biti krivac za ovo (ne)djelo, ali da se za sada samo prikupljaju obavještenja.

“Probudila nas je jaka eksplozija, izašao sam napolje i vidio da su oštećeni moj i auto mog oca. Ovo je već treći napad na imovinu moje porodice. Motiv napada su ranija svjedočenja”, kazao je R.Č.

Ovo je treći slučaj napada na imovinu u dvorištu kuće R.Č. u kojoj živi njegova kćerka J.Č. (27) koja je bivša djevojka Aleksandra Spičanovića (28) koji se navodno bavio prodajom narkotika.

Spičanoviću je suđeno zbog organizovanja greuše momaka koja je odgovorna za napade na J.Č. i njenu drugaricu I.B. koje su svjedokinje u postpucima pred Višim sudom u Podgorici koji se vode protiv Spičanovića i džudiste Marka Radulovića (25).

Spičanović koji je ranije bio u bjekstvu sada se nalazi u zatvoru u Spužu. On je prema optužnici organizovao grupu momaka Luku Lakovića (28), Novicu Knežević (27), Radulovića i Beograđanina Ivana Šerića (25) kako bi zastraživali svjedokinje I.B. i J.Č.

Šerić je navodno po dogovoru sa Spičanovićem 20. aprila došao vozom u Crnu Goru, a Knežević i Radulović su ga skirvali i obezbijedili mu smještaj. Šerić je u noći između 22. i 23. aprila 2010. godine uhapšen zajedno sa Lakovićem, u trenutku kada su namjeravali da izvrše krivično djelo ispred kuće u kojoj živi J.Č.

"Tom prilikom kod njih je pronađena i oduzeta eskplozivna materija i druga sredstva za vršenje krivičnog djela" kazali su tada iz policije.

"Vijestima" je tada iz policije kazano da su prilikom hapšenja kod Šerića i Lakovića koji su zatečeni u blizini kuće R.Č. pronađeni bidon sa benzinom i krpa, te da su vjerovatno imali namjeru da izazovu požar u dvorištu.

Radulović i Knežević su ubrzo potom uhapšeni u svojim kućama.

I.B. je ranije svjedočila u procesu za teško ubistvo Podgoričanina Radomira Savovića (38) koji se vodi protiv Radulovićevog druga Ivana Vujovića (25) koji je bio njen bivši momak.

Ona je u sudnici u aprilu 2010. godine rekla da joj je momak priznao da je pucao na Savovića. Ubistvo se dogodilo 7. maja 2008. godine oko 18 sati u Podgorici na Bulevaru revolucije, preko puta zgrade RTCG.

Vujović

Ivan Vujović je odlučio da se osveti Savoviću jer mu je 27. marta 2008. godine nanio teške povrede zbog čega je protiv njega bila podnijeta krivična prijava.

Kada je Vujović 7. maja vidio Savovića da sa društvom sjedi u piceriji "Primicia" sačekao ga je da izađe.

U trenutku dok je Savović prelazio ulicu, optuženi mu je prišao iza leđa i u njega ispalio više hitaca, nanoseći mu povrede od kojih je Savović odmah preminuo.

Vujović je za ubistvo Savovića u martu 2011. godine osuđen na 14 godina zatvora.

Galerija

Bonus video: