Crnoj Gori izručeni Lepir i Bardheci

Lepir državljanin Srbije i Bardheci državljanin Kosova iz Mađarske su izručeni Crnoj Gori, dok je Zarić, državljanin Srbije, iz Podgorice izručen Švajcarskoj
148 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 16:50h

Službenici Nacionalnog centralnog biroa Interpol Podgorica su uz asistenciju Posebne jedinice policije, realizovali ekstradiciju Dalibora Lepira, (37) Leona Bardhecija (34) i Andrije Zarića (36).

Lepir državljanin Srbije i Bardheci državljanin Kosova iz Mađarske su izručeni Crnoj Gori, dok je Zarić, državljanin Srbije, iz Podgorice izručen Švajcarskoj.

"Lepir, za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu, lišen je slobode, u drugoj polovini decembra prethodne godine, u Mađarskoj, a potraživao se na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 mjeseci, na koju je osuđen presudom ovog suda, zbog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bardheci je, kako se dodaje, uhapšen krajem januara u Mađarskoj, na osnovu međunarodne potjernice, koja je raspisana po naredbi Osnovnog suda u Ulcinju, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca, zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Zarić je uhapšen krajem jula 2011. u Crnoj Gori, po potjernici Švajcarske, radi dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio krivična djela krađa, narušavanje imovine, razbojništvo, nezakonito korišćenje dozvole i tablica i kršenje zakona o oružju.

Bonus video: