Na podgoričkom aerodromu uhapšen Ivan Miljković

Za Kurmemovićem je bila raspisana nacionalna potjernica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana, zbog krivičnog djela teška krađa
119 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.02.2012. 14:44h

Granična policija Podgorica uhapsila je Ivana Miljkovića (27) iz Nikšića, kojeg je potraživala Područna jedinica Nikšić.

"PJ Nikšić je raspisala nacionalnu potjernicu za Miljkovićem na osnovu naredbe Osnovnog suda u Nikšiću za njegovo privođenje na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Granična policija privela je Miljkovića 21. februara na graničnom prelazu "Aerodrom Podgorica", pošto su unosom podataka u elektronsku evidenciju lica koja se potražuju utvrdili da je za njim raspisana nacionalna potjernica od strane PJ Nikšić.

Miljković je prethodno, letom avio kompanije "Austrian Airlines", doputovao iz Švedske.

Nikšićanin je sproveden u Zavod za izvršavanje krivičnih sankcija u Podgorici, radi izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Uhapšen i Alija Kurmemović

Granična policija uhapsila je na graničnom prelazu "Aerodrom Podgorica" i Aliju Kurmemovića (28) iz Bara, za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica od strane Ispostave Ulcinj.

"Službenici Ispostave granične policije vršeći granične provjere, utvrdili su da je za Kurmemovićem raspisana nacionalna potjernica od strane Ispostave Ulcinj, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Ulcinju, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana, zbog krivičnog djela teška krađa", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kurmemović je nakon hapšenja sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici.

Bonus video: