Crnogorski rvači na EP u Beogradu

Crnu Goru će u Beogradu predstavljati Vladimir Radosavljević (GR i LL) do 96 kilograma, Nikola Knežević (GR) do 84 i Mirjana Martinović (WF) do 55 kilograma.
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 12:35h

Crnogorski rvači učestvovaće na Evropskom prvenstvu koje će od 6. do 11. marta biti održano u Beogradu, saopšteno je danas iz Rvačkog saveza Crne Gore.

Navodi se da će šampionat biti održan u sve tri olimpijske discipline - grčko-rimskim (GR) i slobodnim stilom (LL) i rvanju za žene (WF).

U izboru glavnog selektora Mladena Babića i selektora ženske selekcije Maje Vicković, Crnu Goru će na ovom takmičenju predstavljati iskusni rvači Vladimir Radosavljević (GR i LL) do 96 kilograma, Nikola Knežević (GR) do 84 i Mirjana Martinović (WF) do 55 kilograma.

„Pripreme takmičara pred ovo prvenstvo obavljaju se pojedinačno kroz različite aranžmane sa selekcijom i rvačkim klubovima Srbije. Takmičari su maksimalno angažovani za postizanje sportske forme i ovladavanja rvačkim vještinama“, kazao je selektor Babić

Selektor ženske selekcije Maja Vicković je ukazala na činjenicu da zbog „materijalnog stanja saveza takmičari sami snose dio troškova ovih priprema, što dodatno iscrpljuje njihove i mogućnosti“.

„Ovo kao i nedostatak osnovne opreme bi se moglo negativno odraziti na rezultat, ali su rvači uložili veliki napor da to ne bude slučaj", dodala je Maja Vicković.

Predsjednik Rvačkog saveza Crne Gore Velimir Babović je izjavio da su ostvareni rezultati crnogorskih rvača u prethodnim periodu obezbijedili status i prava učešća na FILA (Svjetska rvačka federacija) prvenstvima i kvalifikacionim turnirima.

„Zalaganje i motivacija takmičara i trenera zaslužuje da Rvački savez učini sve kako bi seniorska rvačka reprezentacija, ali i druge uzrasne selekcije imale adekvatne pripreme i mogle nastupiti na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Kao i u svim sferama društva, kod ostvarivanja rezultata neće izostati podrška društva, niti valorizacija uspjeha“, istakao je predsjednik RSCG.

Bonus video: