U požaru kod KAP-a izgorjela baraka Brana Žujovića

Sedam vatrogasaca sa dva vozila ugasili su požar, ali vatrena stihija je ostavila strašan prizor, uništivši komplet enterijer
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 15:41h

Baraka Brana Žujovića kod Aluminijskog kombinata izgorjela je jutros u požaru koji je najvjerovatnije izazvala struja.

Požar je izbio oko 7.20 časova usljed problema sa naponom na elektromreži i sa strujomjera se proširio na drvenu baraku u kojoj je izgorio komplet namještaj sa garderobom.

Brano koji sa ženom, sinom i kćerkom živi u toj baraci nije bio u njoj kada je požar izbio, a komšije se prve primjetile crni gusti dim koji se širio iz barake i brzo reagovale da se požar ne bi proširio na ostali dio barake u kojoj živi još pet porodica.

Komšinica Vukica Raičević koja je prva primijetila požar kazala je da su kantama i snijegom pokušavali da ugase vatrenu stihiju da bi spasili što se spasiti da, prije nego što je došla vatrogasna služba.

Sedam vatrogasaca sa dva vozila ugasili su požar u 7.43 časova, ali vatrena stihija je ostavila strašan prizor, uništivši komplet enterijer.

"Bilo je nas 50 komšija i cijelo se naselje diglo da gasi požar. Problem sa naponom struje imamo duže vrijeme i cijelu zimu smo se žalili Elektrodistribuciji, jer nam ništa ne radi kako treba ni frižider, ni mašina za pranje veša. Sinoć je veliki napon došao i zapalio strujomer sa kojeg se vatra proširila na drvene barake. Kao komšinica sam im se ponudila za smještaj dok se na snađu nekoliko dana, jer nemaju bližnjih rođaka gdje bi mogli da se smjeste. Dala sam im robu, jer znam da su socijalni slučajevi koji teško i mukotrpno žive. Živjeli su kao sirotinja, preživljavali radeći za dnevnice, a niko od njih ne radi nigdje", kazala je Raičević.

Žujovići su se žalili Kriznom štabu u Glavnom gradu, ali su im rekli da nema para za njih u Štabu i uputili ih da se jave Centru za socijalni rad.

"U Centru su nam rekli da će nam pomoći, ali koliko vidim neće biti ništa od toga. Nadam se da će nam neko od nadležnih pomoći i da će Centar za socijalni rad zaista pokrenuti nešto, jer smo zaista u teškoj situaciji. Dobro je što nismo bili mi jutros u baraci, jer smo otišli kod tetke da se grijemo. Da smo zaspali ne bismo se budili i dobro je da niko nije poginuo. Komšije su nam rekli da je bio pravi haos, ali struja je problem u barakama a kada smo se žalili zbog toga kazali bi nam da je dobro. Hvala komšinici koja nam je ponudila smještaj kod nje, ali kad prođe 10 dana nama je jedini izlaz ulica", kazao je Branov sin Ivan.

Galerija

Bonus video: