Tivat: Prijetio da će se spaliti zbog stana

Đurović je benzinom polio i svoju odjeću i naglasio da će se sigurno spaliti ako policija i sudski izvršitelji pokušaju da ga izbace iz stana
174 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 14:16h

Dugogodišnji sudski spor oko vlasništva nad malim stanom u jednoj od vikendica u Krašićima kod Tivta, eskalirao je do usijanja.

Aktuelni vlasnik stana, Nikšićanin Dragan Đurović odbio je da se iseli iz spornog objekta, polivši se benzinom i prijeteći da će se spaliti ukoliko sudski izvršitelji ne odustanu od deložacije.

Drama je počela oko 12 sati za kada je po riješenju osnovnog suda u Kotoru zakazano sudsko iseljenje Đurovća iz njegovog stana površine 32 kvadrata u Krašićima.

Uznemireni Đurović dočekao nas je na terasi svog malog stančića, dvadesetak metara udaljenog od puta i ispunjenog sa nekoliko kanistera benzina.

Uznemireni Đurović dočekao nas je na terasi svog malog stančića, dvadesetak metara udaljenog od puta i ispunjenog sa nekoliko kanistera benzina.

Đurović je benzinom polio i svoju odjeću i naglasio da će se sigurno spaliti ako policija i sudski izvršitelji pokušaju da ga izbace iz stana.

„Mene je sud u avgustu 2007 pravosnažnom presudom proglasio za jedinog vlasnika ovog stana i po riješenju o izvršenju iz 2008, ja sam uz asistenciju suda useljen u ovaj stan marta 2010. Prethodni vlasnik ovog stana Dario Vukčević iz Budve, kada je vidio da je izgubio ovu nekretninu, na prevaran način je tražio i dobio ponavljanje sudskog spora, a izvršna sutkinja Sanja Čakanović koja je prethodno dva puta donosila riješenje o izvršenju u moju korist, sada je donijela riješenje o protivizvršenju i naložila mi da se iselim iz imovine koju sam pošteno stekao krvavim radom", kazao je novinarima Đurović prije nego što se zatvorio u benzinom napunjeni stan, tik pred dolazak sudskih izvršitelja, policije, vatrogasaca i ekipe hitne pomoći.

"Odavde živ izaći neću"

On je istakao da posjeduje i presudu Višeg suda u Podgorici kojom je navodno sutkinju Čakanović naloženo da preispita posljednje riješenje o njegovoj deložaciji.

Inače, dok je trajao Đurovićev spor sa prethodnim vlasnikom stana Vukčevićem oko neisplaćenih novčanih potraživanja, Budvanin je nekretninu u Krašićima koja je bila pod zabilježbom spora, preprodao Šveđanki Evi Aniki Blomkvist.

Šveđanka se sada preko svojih pravnih zastupnika pojavljuje kao novi pretendent na nekretninu koja je u međuvremenu, nakon pravosnažne sudske presude, prije nekoliko mjeseci i definitivno u katastru uknjižena kao Đurovićevo vlasništvo.

Svim silama ću braniti moju imovinu jer sa nezaposlen i od ovog stan živim i hranim dvoje malo djece. Odavde ja živ izaći neću.

Sutkinja Čakanović koja je vodila akciju kazala mu je da je prethodna pravosnažna presuda ukinuta i da do donošenja nove, on više formalno pravno nije vlasnik stana pod sporom zbog čega se iz njega mora iseliti.

„Ovo je moja krvava muka koju sam teško zaradio, a sada Vukčević na prevaran način pokušava da mi je otme. Neću izaći, a ako neko pokuša da udje, spaliću i sebe i sve vas okolo. Zapaliću se i tačka, jer ne mogu više da trpim ovaj teror koji traje 11 godina i zbog kojeg sam se razbolio i porodica mi strada. Život ste mi zagorčali!“- zaprijetio je vidno uznemireni Đurović koji je u toku razgovora sa izvršiteljima i zaplakao, a prisutne pravne zastupnike suprotne strane nazvao je lopovima.

Sutkinja Čakanović u zapisnik koji su svi prisutni potpisali, konstatovala je da se deložacija ne može izvršiti i saopštila da će je sud naknadno ponovno zakazati jer se sporna nekretnina mora osloboditi dok se ne završi najnoviji sudski postupak koji je u toku.

Nakon odlaska izvršitelja, policija, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći desetak minuta ubjeđivali su uznemirenog Nikšićanina da izađe iz čvrsto zamandaljenog stana u kome je vazduh bio potpuno zasićen ispranjima benzina.

Đurović, koji je i hronični srčani bolesnik i koji je prehodno zatražio ljekove, na kraju je jedva pristao da izadje nakon čega je ambulatnim kolima prevezen na detaljan ljekarski pregled u tivatski Dom zdravlja.

Galerija

Bonus video: