Hrvatima najviše, Crnoj Gori 19 medalja na „Montenegro mimoza kupu“

Najzapaženije rezultate imali su Boško Radulović, Ilija Tadić, Jovana Vujović, Katarina Đurđević i Ksenija Jović, koji su postavili nove državne rekorde u svojim disciplinama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 02:01h

Prethodna dva dana na bazenu Instituta Igalo održan je 17. Međunarodni plivački miting ''Montenegro mimoza kup 2012'', a u konkurenciji od 210 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bugarske, najviše uspjeha imali su hrvatski takmičari sa osvojenih čak 55 medalja i to 31 zlatnom i sa po 12 srebrnih i bronzanih medalja.

Iz Hrvatske je sa 14 osvojenih medalja i pojedinačno najuspješniji plivač, Sven Arnar Semundson, dok je najbolja među plivačicama najmlađa učesnica turnira Georgia Kadoglu iz Bugarske, koja je osvojila 11 medalja.

Crnogorski plivači su osvojili 19 medalja a najzapaženije rezultate imali su Boško Radulović, Ilija Tadić, Jovana Vujović, Katarina Đurđević i Ksenija Jović, koji su postavili nove državne rekorde u svojim disciplinama.

Radulović u disciplini 100m delfin i Tadić 200m delfin, oba u konkurenciji omladinaca, Vujović 100 m leđno, Đurđević 100m mješovito u seniorskoj konkurenciji, a Jović u istoj disciplini samo u omladinskoj konkurenciji.

Najbolja plivačica Srbije, Nađa Higl je postavila rekorde takmičenja u disciplinama 100 i 200 prsno, 400 slobodno i 200 mješovito.

Prema riječima osnivača najprestižnijeg plivačkog mitinga u našoj zemlji, Ivice Zubera, bez obzira na veliki broj takmičara koji su zbog nevremena otkazali učešće, Mimosa Cup je još jednom ispunio očekivanja.

„I više sam nego zadovoljan kako je sve proteklo. Dosta klubova je otkazalo dolazak zbog nevremena, ali zaista imamo razloga da budemo ponosni što se najjača plivačka manifestacija na Blakanu u ovo doba godine, održava upravo u Crnoj Gori”, kazao je Zuber novinarima po završetku dvodnevnog turnira u Herceg Novom.

Bonus video: