Kristalni globus za Lindzi Von

Čelnici Međunarodne skijaške federacije razmatrali su mogućnost da trku izmjeste u švedski Ore, ali su odlučili da je definitivno otkažu pa je Vonova tako treću godinu zaredom došla do Globusa u kombinaciji
0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Reuters
Lindzi Von, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2012. 14:53h

Amerikanka Lindzi Von osvojila je Kristalni globus u superkombinacije bez borbe, prenosi B92, pošto je posljednja trka u toj disciplini otkazana zbog loših uslova u Sočiju.

Čelnici Međunarodne skijaške federacije razmatrali su mogućnost da trku izmjeste u švedski Ore, ali su odlučili da je definitivno otkažu pa je Vonova tako treću godinu zaredom došla do Globusa u kombinaciji.

Američka skijašica je do titule došla sa 180 bodova, ispred Slovenke Tine Maze sa 125 i Nikol Hosp iz Austrije sa 120 bodova.

Problem za organizatore trka u Sočiju, domaćinu Olimpijskih igara 2014. godine, predstavljao je snijeg, koji je pao tokom noći.

Iako su redari dali sve od sebe da ga uklone sa staze i pripreme je za trku, toplo vrijeme i svjež snijeg učinili su podlogu veoma nestabilnom da bi se na njoj uopšte skijalo.

Zbog toga nije bilo drugog rješenja osim otkazivanja.

“Mislim da je to prava odluka. Nisam ljubitelj skijanja u opasnim uslovima. Snijeg jednostavno nije dobar za skijanje“, rekla je Vonova, koja je u subotu već obezbijedila i Kristalni globus u spustu.

Vonova je tako osvojila svoj ukupno 11. mali Kristalni globus, pošto uz tri u kombinaciji ima i pet u spustu i tri u superveleslalomu.

Pored toga, američka skijašica ima i tri velika Globusa, a trenutno je favoritkinja da dođe i do četvrtog, pošto ubjedljivo vodi u generalnom plasmanu.

Svjetski kup nastavlja se u utorak paralel slalomom u Moskvi.

Bonus video: