Dobrotvorna večera u čast Muhameda Alija

Obraćajući se gostima, Alijeva supruga Loni Ali rekla je da je najveća želja njenog muža oduvijek bila da inspiriše i pomaže drugima
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 11:21h

U Las Vegasu je organizovana velika proslava 70. rođendana boksera Muhameda Alija, poznatijeg kao "Najveći", a čestitke mu je pored brojnih poznatih zvanica, uputio video linkom i američki predsjednik Barak Obama.

"Srećan rođendan, šampione. Kao borac, bio si spektakularan. Šokirao si svijet, ali si mu bio i inspiracija. To činiš i sad poslije svih titula i legendarnih nastupa", rekao je Obama, izražavajući žaljenje što nije u mogućnosti da pristustvuje gala proslavi.

Oko 2.000 ljudi, među kojima brojne slavne ličnosti iz sporta, filma, televizije ili muzike, prisustvovalo je dobrotvornoj večeri čiji je prihod namijenjen istraživanju bolesti na mozgu.

Početna cijena ulaznice bila je 1.500 dolara. Muhamed Ali već 30 godina boluje od Parkinsonove bolesti.

Obraćajući se gostima, Alijeva supruga Loni Ali rekla je da je najveća želja njenog muža oduvijek bila da inspiriše i pomaže drugima.

Prema njenim riječim, slavni bokser smatra da je njegov život zaista počeo tek kad se povukao iz ringa.

"Njegov dar da inspiriše druge, vanvremenski je", rekao je muzički producent Kvinsi Džons pred početak prikazivanja kratkog filma o životu Mohameda Alija.

Pored Alijeve djece i unuka, među gostima na večeri u Las Vegasu bili su glumci Entoni Hopkins, Semjuel L. Džekson, hip hop muzičar Komon, pjevač Leni Kravic, manekenka Sindi Kraford, teniser Andre Agasi i TV voditelj Lari King.

Bonus video: