Šamar i pljuvanje nijesu pomogli Čisori, Kličko odbranio pojas

“To nije bilo savršeno izdanje. Protiv njega sam se borio samo sa desnom rukom, ali je Čisora, u svakom slučaju, bio dobar protivnik", kazao je Kličko.
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 00:16h

Šamar koji je lupio Vitaliju Kličku na mjerenju u petak, i izazvao svojevrsni skandal, ali i pljuvanje brata Vladimira prije same borbe, nijesu pomogli Britancu Dereku Čisori da skine šampionski pojas na struka ukrajinskog šampiona.

Stariji od braće Kličko je večeras u Minhenu, u “Olimpija dvorani” jednoglasnom odlukom sudija odbranio titulu svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji u verziji WBC, savladavši na poene izazivača Čisoru.

Troje sudija glasalo je 118:110, 118:110 i 119:111 za ubjedljiv trijumf vladajućeg svjetskog šampiona.

Kličko je dominirao je tokom borbe koja je trajala punih 12 rundi, konstatno je zadavao udarce rivalu i osvajao poene, koji su mu na kraju i donijeli 44. pobjedu u profesionalnoj karijeri, uz dva poraza.

Čisora, koji je u ring došao u dresu Mančester junajteda, doživio treći neuspjeh, a ima i 15 pobjeda.

Tokom meča je bilo evidentno da Kličko ima određenih problema sa lijevom rukom, kojom, inače, priprema napad za razornu desnicu. Ostalo je nejasno da li se povrijedio prije ili za vrijeme meča.

“Borio sam se sa desnom rukom, ali nijesam spreman o tome govorim. Nije izgovor, jer sam, zaista, želio da ga nokautiram”, kazao je Kličko.

Kličku je, međutim, bila dovoljna i zdrava desnica da kontroliše protivnika, iako nije bio prezadovoljan ovom borbom.

“To nije bilo savršeno izdanje. Protiv njega sam se borio samo sa desnom rukom, ali je Čisora, u svakom slučaju, bio dobar protivnik. Imao je dobre kretnje, bilo je zaista teško pogoditi ga. Istina, uspijevao sam da predvidim svaki njegov udarac, jer je pomalo spor. Da je brži, možda bih imao problema, ovako...”, dodao je Kličko.

Čisora je kazao nije sproveo plan za ovaj meč.

“Izgubio sam zbog neiskustva. Nisam u potpunosti zadovoljan svojim boksovanjem, mogao sam i morao sam puno bolje. Večeras je pobijedio iskusniji bokser. Je li me povrijedio Kličko? Naravno da ne. Na meni je da radim još više jer želim revanš", poručio je Britanac.”, istakao je Čisora.

Kličko je na kraju zaključio komentarom na račun ponašanja Čisore.

"Ja ga poštujem kao borca, ali ga ne poštujem kao čovjeka. Čisora je sramota za svijet boksa. Iako je došao iz Velike Britanije, on nije gospodin", istakao je Kličko.

Galerija

Bonus video: