Slađana Perunović srebrna na prvenstvu Balkana

Ona je u finalnu trku u Istanbulu završila za devet minuta, 32 sekunde i 60 stotinki i postavila novi rekord Crne Gore u dvorani.
145 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2012. 17:26h

Crnogorska atletičarka Slađana Perunović osvojila je srebrnu medalju na dvoranskom prvenstvu Balkana u trci na tri hiljade metara.

Ona je u finalnu trku u Istanbulu završila za 9:32,60 minuta i postavila novi rekord Crne Gore u dvorani.

Perunović je bila vlasnica i dosadašnjeg rekorda (9:52,94 minuta, koji je istrčala u Atini 21. februara 2009.godine), a današnji rezultat bolji je i od rekorda Crne Gore na otvorenom, koji, takođe, držala Slađana (istrčala ga je prošle godine na Islandu, na ekipnom prvenstvu Evrope kada je bila druga sa rezultatom 9:34,24).

"Slađana je postigla fantastičan uspjeh osvajanjem srebrne medalje i ostvarenim rezultatima na stazi u trci na 3000m, što su apsolutni rekordi Crne Gore i u dvorani i na otvorenom, na najačem do sada dvoranskom balkanskom takmičenju koje je bilo generalna proba pred Svjetsko prvenstvo. Rezultat i plasman su potvrda ispravnog trenažnog procesa ka ostvarenju našeg cilja, a to je da što uspješnije predstavljamo Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Londonu. Uz podršku ASCG, koju imamo u našem radu, nadamo se da ćemo i na narednim takmičenjima opravdati očekivanja i postići još vrijednije rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, istakao je trener Drago Musić u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Zlatno odličje osvojila je Turkinja Dudu Karakaja (9:22,20), a bronzu Rumunka Elena Moega (9:46,15).

Na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu učestvovalo je 270 atletičara iz Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Makedonije, Azerbejdžana, Albanije i Hrvatske.

Bonus video: