Berlinale: Film "Parada" dobio nagradu publike

Nagrada publike “Panorama” ustanovljena je 1999. godine, a od prošle se dodjeljuju dvije za za najbolji dugometražni igrani film i najbolji dokumentarni
0 komentar(a)
Film PARADA, Foto: Vukašin Veljić
Film PARADA, Foto: Vukašin Veljić
Ažurirano: 18.02.2012. 16:47h

Film Srđana Dragojevića “Parada” osvojio je nagradu publike “Panorama” za najbolji igrani film prikazan na Berlinalu, dok je film o Marini Abramović “The artist is present” osvojio tu nagradu za najboljiu dokumentarni film, saopšteno je iz PR centra Berlinala.

Publika je dala svoje glasove - 14. “Panorama nagrada publike”, koja se dodjeljuje u saradnji radija, televizije i časopisa, otišla je “Paradi” za najbolji dugometražni igrani film.

Nagrada publike “Panorama” ustanovljena je 1999. godine, a od prošle se dodjeljuju dvije za za najbolji dugometražni igrani film i najbolji dokumentarni.

U godini dokumentaraca, kritičari su izdvojili film "Marley" o rege legendi Bobu Marliju

Berlinale je završeno sinoć, a do zaključenja ovih strana nisu objavljene nagrade. Filmska smotra je trajala 10 dana, a prikazano je stotine filmove širom grada. Od 18 filmova prikazanih u takmičarksom dijelu, kritičari su ozdvojili “Barbaru”, koja ima blagu prednost u odnosu na italijanski film “"Caesar Must Die" - dramu o zatvoru pored Rima gdje zatvorenici probaju Šekspirovog "Julija Cezara".

Pored ovog, jedan od favorita kritičara je i portugalski "Tabu" o egoncentričnoj Aurori. U godini dokumentaraca, kritičari su izdvojili film "Marley" o rege legendi Bobu Marliju, "Tomorrow" o grupi ruskih disidentskih umetnika i "Canned Dreams".

Bonus video: