Budvanska rivijera bolja od Budućnosti

"Nakon pet dana zajedničkog rada, smatram da smo odigralu kvalitetnu utakmicu, bez obzira na gubitak drugog seta”, komentar je trenera Budvana Ivana Joksimovića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 19:06h

Nakon pet uzastopnih maksimalnih poraza, Budućnost je osvojila set protiv Budvanske rivijere - za razliku od 15. februara prošle godine, kada su to uradili u Budvi, izabranici Zorana Vukčevića su večeras set osvojili u „Morači”. Na debiju novog trenera Ivana Joksimovića, protiv kluba u kojem je ponikao kao igrač i trener, Budvanska rivijera je izgubila prvi set u sezoni.

To su, zapravo, jedine novosti u duelu dva najbolja crnogorska kluba, koji su posljednjih godina lišeni bilo kakve neizvjesnosti. Igrom u drugom setu, i na početku trećeg u večerašnjem duelu, Podgoričani su nagovijestili da bi u finišu sezone, možda, mogli biti nešto ozbiljniji takmac nego do sada, iako je jasno da su Budvani, apsolutno, u velikoj prednosti i apsolutni favorit za duplu krunu, s obzirom na kvalitet, ali i iskustvo ekipe...

„Nakon pet dana zajedničkog rada, smatram da smo odigralu kvalitetnu utakmicu, bez obzira na gubitak drugog seta, koji je, mogu slobodno da kažem, bio produkt dobre igre Budućnosti, ali i nekog našeg mlakog pristupa nakon furiozno i kvalitetno odrađenog prvog seta. Treći i četvrti set smo odigrali u jednom ritmu, što je za pohvalu i čestitke igračima koji su koncentraciju i nivo igre držali na jednom, stvarnom, nivou. Dobili smo dovoljno korisnih informacija, osjetili smo tu neku volju i želju kod Budućnosti, za ono što nas očekuje u finalu Kupa, odnosno u završnici plej-ofa”, komentar je trenera Budvana Ivana Joksimovića.

Nakon što su ekspresno osvojili prvi set (uz pet poena iz bloka, tri Ćuka, te po jedan Dabovića i Markovića), činilo se da će opet sve biti gotovo u tri seta, posebno što je rivijera na startu drugig seta povela 4:1. Međutim, Podgoričani su se tada opustili razigrali, pa je meč postao i interesantan za gledanje. Asom Đukića, Budućnost je prvi put povela na meču kod 13:12, a kod 16:15 je na servis stigao Novoselac, i tu ostao do 19:15 (kontre Ristića i Hamzagića, te blok Hamzagića protiv Raiča). To je bio i prelomni momenat u ovom setu, koji je definitivno riješio Hamzagić kontrom za 23:17.

Na krilima igre iz drugog seta (u kojem su imali čak pet asova), Budućnost je nastavila i na početku trećeg, kada je stigla do vođstva od 9:5, ali je tu i stala. Budvani su tada podigli nivo prijema i servisa, razigrao se Raič, koji je u trećem setu osvojio osam poena, od čega tri na servisu. Domaćin je vodio do 11:10, a onda je nakon izjednačenja na servis došao Raič i servirao u seriji Budvana od 9:0. To je bio preveliki udarac za Budućnost, koja se više nije oporavila do kraja meča, iako je u četvrtom setu držala priključak do 8:9...

„Mislim da je bilo bolje nego do sada. U meč smo ušli sa previše respekta, i taj grč je bio prisutan na početku. Ali, kako je meč odmicao tako smo se i oslobađali, dolazili do neke naše igre. Nadam se da je na momente ta igra i bila kvalitetna. U trećem setu vidjelo se koje je iskustvo na strani Budvanske rivijere, kod našeg vođstva 9:5 ušli su u seriju, gdje nam do kraja seta nijesu dali nijedan poen greškom. Čestitam Budvanskoj rivijeri, i nadam se da će u našim narednim susretima biti još zanimljivije odbojke”, kazao je Zoran Vukčević, trener Budućnosti.

Budućnost - Budvanska rivijera 1:3 (16:25, 25:18, 13:25, 16:25)

Podgorica - Dvorana: „Morača”. Gledalaca: 150. Sudije: Kovačević i Vujošević (obojica iz Podgorice). Poeni iz napada: Budućnost 34, Budvanska rivijera 44. Poeni iz bloka: Budućnost 8, Budvanska rivijera 16. Poeni iz servisa: Budućnost 5, Budvanska rivijera 10. Servis greške: Budućnost 17, Budvanska rivijera 13. Greške: Budućnost 6, Budvanska rivijera 10.

Budućnost: Vukašinović, Babić, Đuranović 3, Medojević (libero), Ristić 6, Đukić 11, Bošković 1, Novoselac 1, Ječmenica 6, Hamzagić 20, Radović, Strugar.

Budvanska rivijera: Ćaćić 8, Papović, Jevtović, Ćuk 15, Radonić, Raič 19, Rašović (libero), Stevanović 11, Dabović 5, Čedić, Marković 11.

Galerija

Bonus video: