Petrov mijenja Trulija u bolidu Katerama

"Kao prvi Rus u Formuli Jedan, Petrov nosi sa sobom nade velike nacije. Vrijeme je da počnemo iznova i Vitali je pravi čovek za to", rekao je direktor ekipe Toni Fernandes.
0 komentar(a)
Vitali Petrov, Foto: Reuters
Vitali Petrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2012. 13:37h

Ruski vozač Vitalij Petrov zamijeniće Italijana Jarna Trulija u bolidu Formule1 tima Keterhem u novoj sezoni, saopštio je danas britanski tim.

Keterhem, bivši Lotus, naveo je da se Petrov nalazi u centrali tima u Hingamu i da će učestvovati na testovima sljedeće nedjelje u Barseloni.

"Kao prvi Rus u Formuli 1, Petrov nosi sa sobom nade velike nacije. Vrijeme je da počnemo iznova i Vitali je pravi čovek za to", rekao je direktor ekipe Toni Fernandes.

Petrov je vozio dvije sezone u Formuli jedan kao pilot Renoa i nastupio na 38 trka osvajajući ukupno 64 poena za svoju ekipu.

Najbolji rezultat na trci mu je plasman na treću poziciju, a prošle sezone je šampionat završio na desetom mjestu sa 37 bodova.

Pošto je izgubio mjesto u francuskoj ekipi Petrov će zamijeniti veterana Trulija u Keterhemu.

Britanski tim prošle sezone vozio je pod imanom Lotus, da bi u novembru promijenio ime u Keterhem. Za ekipu će uz Petrova voziti Finac Heiki Kovalainen.

Ipak, tradicionalno ime Lotus ostaće u Formuli Jedan pošto će se pod njim takmičiti bivši tim Renoa.

Bonus video: