prevarA i utajA

Suđenje Zorici Klikovac: Neko laže za 100.000

Svjedok Igor Krstović kazao da je optuženoj za dva stana dao 200 hiljada eura, a ona tvrdila da joj je dao samo 100 hiljada
81 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2012. 10:37h

Suđenje Zorici Klikovac optuženoj za prevaru i utaju poreza, nastavljeno je juče u podgoričkom Osnovnom sudu saslušanjem svjedoka Igora Krstovića i Saše Lukačevića.

Njen advokat Dražen Medojević predložio je dopunu dokaznog postupka, odnosno saslušanje njenog bivšeg muža Đorđa, njene kćerke Sandre, koji su zajedno sa njom vodili firmu “Atlantis mont”, šefa gradilišta Mirka Mitova, pribavljanje ugovora između Hipo Alpe Adria banke i Mensure Dautović, kao i psihijatrijsko vještačenje o uračunljivosti Zorice Klikovac u vrijeme kada je potpisivala sporne ugovore.

Zamjenik ODT-a Miloš Šoškić izjasniće se na sljedećem pretresu petog marta o novim dokazima koje je predložio Medojević.

Krstović je rekao da je od Klikovac kupio dva stana za koje je dao 200 hiljada eura, dok je Klikovac tvrdila da je od njega i njegovog druga pozajmila 100 hiljada eura za šta je morala da mu obeća dva stana.

Lukačević, kome je optužena ujna, naveo je da ga je ujak 2008. zamolio da bude direktor njihove firme, jer je sumnjao da ga neko krade, te da je on potpisao tri ugovora o kupoprodaji sa tri lica.

Na pitanje Šoškića da li je bilo situacija u kojima su od njega tražili da potpiše ugovor, a da on to nije želio, Lukačević je rekao da su dolazili neki momci iz Nikšića, kojima ne zna imena i rekli mu da su Zorici dali pare i da mora da potpiše s njima ugovore o kupoprodaji.

“Ja sam pozvao ujaka i on mi je rekao da ne potpisujem, pa ja te ugovore nijesam potpisao”, naveo je Lukačević.

Prema optužnici, Klikovac je u periodu od novembra 2008. do maja 2009. godine dovela u zabludu više osoba lažnim prikazivanjem činjenica i na taj način sa oštećenima zaključivala kupoprodajne ugovore za stambene i poslovne prostore, čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.319.978 eura.

Sve je počelo, kako je Klikovac ranije rekla, kada je prije 10 godina dala na zajam prijateljici iz Bara, milion i 300.000 maraka, krijući od svog muža i porodice, nakon čega je počela da pozajmljuje novac na kamatu kako „niko kući ne bi saznao za tu sramotu".

Preporučujemo za Vas