Budućnost dočekuje Budvansku rivijeru: Može li barem biti neizvjesno?

Na klupi Rivijere debitovaće novi trener, selektor Ivan Joksimović, i to protiv kluba u kojem je ponikao kao igrač i trener.
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 09:48h

S obzirom na to da već nekoliko sezona ljubitelji odbojke prisustvuju rezultatski nezanimljivim duelima odbojkaša Budućnosti i Budvanske rivijere, zbog dominacije Budvana, pitanje koje se postavlja uoči drugog ovosezonskog odmjeravanja snaga jeste mogu li Podgoričani derbi da učine barem neizvjesnijim…

"Imajući u vidu da su iz Budvanske rivijere otišla dvojica igrača (Veljko Petković i Nemanja Dukić, prim.a), koji su veoma bitni za čitavu igru, mislim da možemo da očekujemo neizvjesniju partiju. Mada, ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrdim, jer znamo kako smo prolazili u prethodnim mečevima. I uoči našeg prethodnog duela ove sezone, u Budvi, nadali smo se neizvjesnijoj utakmici, pa smo odigrali mnogo ispod našeg nivoa. Kasnije smo protiv grčke Lamije odigrali, možda, i utakmicu sezone. Ako uspijemo da ponovimo barem dio te igre, mislim da može da se očekuje neka neizvjesna utakmica", kaže za “Vijesti” kapiten Budućnosti Marko Đuranović.

Vremenske neprilike u Crnoj Gori uzrokovale su i neredovnije treninge brojnih sportskih ekipa, među kojima je i Budućnost.

"S obzirom na sve, na malo treninga, mislim da je situacija dobra. Istina, mogla je da bude i mnogo bolja da je sve redovno, ali smo uspjeli da se spremimo najbolje što smo mogli, s obzirom na sve okolnosti", dodao je Đuranović.

Budvani u “Moraču” dolaze kao apsolutni favoriti, kao ekipa koja u dosadašnjem toku sezone nije ispustila ni set, uključujući i prvi međusobni duel protiv Budućnosti. Na klupi Rivijere u meču sa “najljućim rivalom”, debitovaće novi trener, selektor Ivan Joksimović, i to protiv kluba u kojem je ponikao kao igrač i trener.

"Mi smo u okrnjenom sastavu u odnosu na Ligu šampiona, ali, svakako, ostajemo pri svome, da svaku utakmicu odigramo maksimalno i probamo da pobijedimo. Titula i kup ostaju naš cilj za ovu sezonu, tako da je ovo, možda, neka dobra uvertira uoči finalnog turnira Kupa, da vidimo kako snage sad stoje. Generalno, zadovoljan sam našom ekipom i novim trenerom, zadovoljan sam kako treniramo. Mislim da ne bi trebalo da imamo problema da privedemo kraju to što smo planirali", kazao je “Vijestima” kapiten Budvanske rivijere, Milan Marković, koji je, takođe, ponikao u podgoričkom klubu.

Večerašnja utakmica u “Morači” počinje u 18 časova.

Galerija

Bonus video: