Glavni izvršilac Bojovićevog klana ubio čak trojicu Crnogoraca

On se direktno dovodi u vezu sa ubistvima Baranina Danila Radonjića i Podgoričanina Dženana Ramovića, koji su u septembru surovo ubijeni u Beogradu
2016 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 02:28h

Siniša Petrić zvani Zenica, glavni je egzekutor klana Luke Bojovića, u Beogradu je počinio pet plaćenih ubistava, među kojima i likvidacije trojice Crnogoraca, saznaje beogradski “Blic”.

Prema saznanjima srpske policije, on se direktno dovodi u vezu sa ubistvima Baranina Danila Radonjića i Podgoričanina Dženana Ramovića, koji su u septembru surovo ubijeni u Beogradu.

“On je odgovoran za ubistva Ilije Novovića i Gorana Marića u Beogradu”, piše “Blic.

“On je odgovoran za ubistva Ilije Novovića i Gorana Marića u Beogradu”, piše “Blic.

Svi ti zločini urađeni su, navodno, po nalogu uhapšenog vođe Luke Bojovića, a posljednji u nizu je počinjen 7. septembra prošle godine u Zemunu, kada su hicima iz automobila u pokretu ubijeni biznismen Radonjić, koji je bio u društvu sa Ramovićem.

Meta ubica bio je Radonjić, čiji je sin Slobodan Radonjić 2009. nestao pod još nerazjašnjenim okolnostima. “Njegovo tijelo nije nađeno, a navodno posljednji ga je vidio Baranin Luka Đurović, blizak saradnik Bojovića, što je i ukazalo na njega kao naručioca zločina”, saznaje “Blic”.

Bojović i Banović

Privatna istraga o Slobodanovoj sudbini koštala je njegovog kuma Brana Šaranovića, vlasnika lanca kockarnica, koji je ubijen u oktobru 2009. na Dedinju.

”Odmah poslije ubistva Šaranovića, postojale su informacije da je njegovo ubistvo naručio Bojović, a zatim i likvidaciju Radonjića i Ramovića”, kažu u srpskoj policiji.

Bojović je tada i uhapšen sa Veljkom Banovićem, ali je nekoliko mjeseci kasnije pušten iz zatvora do pravosnažnosti presude od 15 mjeseci.

Bojović je tada i uhapšen sa Veljkom Banovićem, ali je nekoliko mjeseci kasnije pušten iz zatvora do pravosnažnosti presude od 15 mjeseci. Iako je policija u stanu u Višnjici našla arsenal oružja, Bojoviću je presuđeno samo za falsifikovanje isprava.

“U Beogradu je bio do marta 2009. kada mu se izgubio svaki trag. Mjesec dana kasnije, po njegovom nalogu, ubijeni su Ilija Novović i Goran Marić”, kazali su u srpskoj policiji.

“Svi odlasci njegovih saradnika i članova porodice iz Srbije su praćeni. Radilo se ozbiljno, tako da su u Španiji locirani Bojovićeva supruga i djeca. Tamošnja policija je prvu akciju hapšenja pokušala prije mjesec i po dana. Aktiviran je helikopter, ali je Bojović uspio da pobjegne u tunel”, naveli su u MUP-u u Srbiji.

Klan greškom ubio Pejovića

“Blic” piše da je srpska policija u saradnji sa kolegama iz Crne Gore radi na rasvjetljavanju ubistva nedužnog Nikšićanina Gorana Pejovića u avgustu 2008. u Budvi. “Nikšićanin je ubijen greškom, dok je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, saradnik Brana Mićunovića.

Bojovićev klan stoji iza ovog zločina”, piše “Blic”. Dva dana nakon ubistva nepoznatog mladića iz Nikšića “Vijesti” objavile su da je meta napada bio Delić, jer je tokom navođenja ubice došlo do zabune pa je greškom usmrćen Pejović.

Njegova jedina greška bila je što je na sebi imao majicu slične boje, koju je nosio i Delić, ali i to što se našao u kafeteriji “Palma” na budvanskom šetalištu u vrijeme dok je Budvanin sjedio u istom lokalu.

Član Zemunskog klana Sretko Kalinić prije dvije godine u Zagrebu je nakon hapšenja priznao da je on tog dana greškom ubio Pejovića, a bio je poslat da likvidira Ivana Delića.

Galerija

Bonus video: