Predstava "Cvrčak i Mrav" od večeras pred publikom

Tekst predstave koju je režirao Branko Ilić potpisuje Milena Depolo, a uloge u predstavi tumače Branka Femić Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić
207 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2018. 05:29h

Predstava Cvrčak i Mrav, rađena u koprodukciji Teatra Mladih, NVO Maska, JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, JUK “Herceg fest”, Budva grad Teatra i JU Gradsko pozorište Podgorica imaće svoje premijerno izvođenje večeras u KC Nikola Đurković u Kotoru u 19 sati.

Već 16. maja u KIC-u “Budo Tomović” biće premijerno izvedena za publiku Gradskog pozorišta Podgorica u 12 sati, a dan kasnije, 17. maja i u Herceg Novom. Tokom jula predstava će imati i premijeru na Grad teatru Budva, a zatim i zatvoriti Kotorski festival pozorišta za djecu.

Najveći uspjeh kada je pozorišni projekat “Cvrčak i Mrav” u pitanju upravo je saradnja većine crnogorskih institucija kulture, koja je ujedno i dokaz da uz više nego skromna sredstva institucije ujedinjavanjem mogu dobiti izuzetno kvalitetan pozorišni program.

"Ova dramatizacija Ezopove basne koju je napisala Milena Depolo je za djecu koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, za stariju djecu koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta i za sve autoritete ovog svijeta (roditelje, nastavnike, direktore, političare...) da shvate da je potrebno, dobro i zdravo buniti se protiv autoriteta... Cvrčak je umjetnik, a to zanimanje nije baš popularno, bar kod nas. Ako slučajno u životu odlučiš da budeš Cvrčak, sve će biti protiv tebe, osim tebe. I možda će ti biti teško, ali umjetnost će ti olakšati. Daće ti snagu da izdržiš, daće ti slobodu da kažeš, daće ti širinu da razumiješ i daće ti zadovoljstvo da uživaš. Biti vrijedan je dobra osobina i rad je važan, ali jednako važna je i igra. Jedan Cvrčak Herman Hese kaže da se u životu ne mora ništa, samo se mora biti srećan", kaže reditelj predstave Branko Ilić.

Tekst predstave koju je režirao Ilić potpisuje Milena Depolo, a uloge u predstavi tumače Branka Femić Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić.

Scenograf je Branko Ilić, kostimografiju su radili Tijana Todorović i asistentkinja Marta Garčević, vlasuljar Nada Mijović, dok muziku potpisuju Who See, a aranžman pjesmu “Koji sam ja kralj” Peđa Nedeljković.

Aleksandra Jevtović radila je dizajn plakata i programa, tehnički direktor Nikola Krstić radio je dizajn svjetla, a na izradi scenografije radili su Dejan Radonjić, Bato Raičević i Mira Perišić.

Galerija

Bonus video: